Klaus Iohannis şi-a lansat cea de-a doua carte: Primul Pas. Dezvăluiri despre campanie

Saturday, 23 May 2015, 15:09 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a lansat sâmbătă noua sa carte, "Primul pas". Această carte, scrisă de şeful statului, este o continuare a volumului "Pas cu pas" din 2014-, şi  dezvăluie informaţii din culisele campaniei electorale şi din primele zile ale mandatului de preşedinte, informează Mediafax.

Klaus Iohannis, dezvăluiri despre soţia sa: "Carmen rămâne profesoară la Sibiu"

Cititorii celei de-a doua carte a preşedintelui Iohannis vor avea posibilitate să afle chiar de la şeful statului cum a trăit principalele momente ale campaniei prezidenţiale de anul trecut şi primele zile ale mandatului. Preşedintele Iohannis le dedică această carte "celor peste 6 milioane de români care au crezut în acest mod nou de a face politică", se mai arată în comunicatul de presă. "Campania din 2014 a avut o dinamică foarte atipică şi a fost minată de câteva abuzuri şi scandaluri care au eclipsat temele demne de a fi discutate într-un astfel de interval. (…) Cred că analizarea acestor derapaje, fie ele legislative sau de comportament, ne poate face pe toţi mai atenţi la ceea ce înseamnă valori democratice, integritate şi, nu în ultimul rând, respect pentru adversar. Pentru toate aceste motive, dar mai ales pentru deschiderea nebănuită pe care au demonstrat-o în noiembrie 2014, cartea «Primul pas» le este dedicată celor peste 6 milioane de români care au crezut în acest mod nou de a face politică şi mi-au dat voturile lor", spune Klaus Iohannis în introducerea volumului "Primul pas".

Klaus Iohannis, dezvăluiri în cartea sa despre campanie şi un posibil blat Ponta-Băsescu

 

"Am o viaţă care poate părea banală,  obişnuită. Excepţionalul, dacă despre asta a fost vorba vreodată, am considerat că ţine de tot ceea ce reuşeam să construiesc pentru comunitatea care îmi acordase încrederea. Nu mi s-a părut că vorbele, prea multe vorbe, ar fi fost necesare. Dimpotrivă, am fost mereu convins că tot ceea ce contează şi primează este să duc la bun sfârşit nişte proiecte importante pentru comunitate. După părerea mea, acesta este modul în care un politician trebuie să se prezinte în faţa celorlalţi: printr-un plan bun de măsuri şi prin multă muncă pusă în slujba cetăţeanului. Numai că ceilalţi nu voiau să vadă doar profesionistul, ci şi omul" scria Klaus Iohannis în primul său volul "Pas cu pas".

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri