Klaus Iohannis, despre cauzele incendiului: Am indicii că nu s-au respectat reglementările legale

Saturday, 31 October 2015, 11:36 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

"Sunt îndurerat, cutremurat, dar în același timp sunt și revoltat că o astfel de tragedie s-a putut întâmpla chiar în mijlocul Bucureștiului. Atâția oameni tineri care s-au dus să se distreze și au murit. Mulți sunt răniți. Voi merge acum să îi vizitez și să vorbesc cu ei. Este o mare tragedie. Cred că este important să tragem primele invățăminte de aici. S-au ghidat după principiul lasă că merge și așa. Am deja indicii că nu au fost respectate reglementările legale și că ignorarea legilor a dus la această tragedie. Sper că autoritățile să termine repede achetele și să avem concluzii cu care putem să le explicăm părinților, fraților, prietenilor victimelor de ce s-a întâmplat această tragedie", a declarat Iohannis.

"Am fost cutremurat. Așa ceva nu trebuie să existe și am luat deja ideea doliului națonal. Le mulțumesc celor care au intervenit, echipajele și medicii și-au făcut datoria. Este târziu pentru unii, dar e bine că am avut această reacție rapidă", a mai adăugat șeful statului.

"Am fost cutremurat. Așa ceva nu trebuie să existe și am luat deja ideea doliului națonal. Le mulțumesc celor care au intervenit, echipajele și medicii și-au fpcut datoria. Este târziu pentru unii, dar e bine că am avut această reacție rapidă", a mai adăugat șeful statului.

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a anunțat, sâmbătă dimineața, că bilanțul victimelor incendiului de la clubul Colectiv din Capitală este deocamdată neschimbat, însă numărul victimelor ar putea să crească din cauza gravității rănilor.

"Având în vedere gravitatea victimelor este posibil (...) să apară și alte decese. Acest lucru putem să îl spunem pentru că este un prognostic al unor pacienți care este extrem de rezervat. Bilanțul poate să sufere modificări. În momentul de față, bilanțul este: 26 de decese în pre-spital, unul în spital, deci 27 în total, 184 prezentări în total în spitale dintre care 146 au rămas internate", a spus Arafat, la Palatul Victoria, după reuniunea Comitetului Național pentru Situații de Urgență. El a mai spus că, din totalul persoanelor decedate, 17 sunt neidentificate, iar din cei 146 de pacienți internați în spitale, 5 au rămas de asemenea neidentificați până la această oră.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri