Ionel Dancă: ”Obiectivul nostru este să scoatem PSD din Parlament”

Wednesday, 15 January 2020, 22:56 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

Guvernul Orban va continua să realizeze prioritățile din programul de guvernare și, dacă PSD se încăpățânează și blochează demersurile PNL, puterea va forța declanșarea alegerilor anticipate, a afirmat Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului, miercuri seară, în direct pe B1 TV.

„Câteva dintre prioritățile programului de guvernare au fost deja realizate prin formula angajării răspunderii Guvernului. Vorbim despre abrogarea prevederilor toxice din OUG 114, care au pus economia pe butuci, despre Legea bugetului de stat, Legea bugetului asigurărilor sociale de stat. Am asigurat banii pentru plata salariilor pentru sectorul bugetar, pentru profesori, inclusiv majorările salariale prevăzute pentru acest an, pentru legea pensiilor, deci am creat cadrul pentru desfășurarea în condiții bune a execuției bugetare pentru anul 2020”, a afirmat Ionel Dancă, în emisiunea „Dosar de politician” moderată de Silviu Mănăstire.

Cu toate acestea, spune Dancă, „sunt alte priorități pe care PSD se încăpățânează să le blocheze la nivel parlamentar în îndeplinirea acestor obiective: alegerea primarilor în două tururi, eliminarea pensiilor speciale, desființarea Secției speciale pentru magistrați și lista continuă”. 

„În momentul de față, atât timp cât PSD se încăpățânează să ne blocheze în acțiunea noastră de a repara ceea ce au stricat ei trei ani de zile suntem forțați să mergem pe o strategie agresivă, în forță, împotriva lor, pentru a-i scoate din Parlament. Obiectivul nostru este să scoatem PSD din Parlament și, prin formula angajării răspunderii, pe cale parlamentară a unor proiecte de lege pe care PSD nu și le dorește, îi vom pune, practic, la încercare. Dacă sunt în stare să facă față demersului nostru și noi reușim să ne angajăm răspunderea și să trecem proiectele respective de lege, cu atât mai bine pentru țară. Dacă se încăpățânează și depun moțiune de cenzură pentru a ne bloca acțiunea noastră guvernamentală, atunci să fie război, la anticipate, și să vadă românii că România, în acest moment, are nevoie de un Parlament nou, care să susțină niște acțiuni guvernamentale de amploare, pentru a repara ceea ce a stricat PSD”, a adăugat Ionel Dancă.

Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-01-16 00:04:30
Nu va agitati degeaba ! Ies singuri !

Nu trebuie decit sa dati afara ciordei cu care paraziteaza bugetul statului si sa refaceti legislatia penala care produce infeactori si infeactionalitate pe banda rulanta. Ajutatii copii amariti si mai putin slugile obediente. Interziceti numirile politice in afara parlamentului !!!

2020-01-16 00:57:46
Robert

Imposibil de realizat reforma atata vreme cat PNL calca pe urmele PSD si paraziteaza toate functiile posibile cu neamuri si rubedenii fara concursurile promise in campanie. Minciuna se pare ca se ia de la un partid la altul sau Sistemul este patronat de aceiasi "proprietari" schimband din cand in cand papusile din functii. Nu am vazut nici un concurs de ocupare functii vacante prin ministere sau administratie, am vazut numai inlocuirea unor inbuibati cu alti fosti sau viitori inbuibati ( uni dintre cei numiti recent nu au mai apucat loc la masa pana acum, deci ochii pe ei, foametea este grea si naste monstri). Apoi minciuna se pare ca a devenit trasatura de caracter si a lui Iohanniss dupa evenimentele din ultima vreme cand tolereaza aceste numiri in functii publice a tot ce inseamna meseni PNL fara a corespunde criteriilor posturilor respective, trebuie sa-i amintim ca oamenii l-au votat pentru a schimba situatia asta sau ne-a mintit iar, apoi primirea pe functii in PNL a traseistilor

2020-01-16 07:53:58
Paul Vasile

Guvernul liberal Ludovic Orbán este un guvern pompieristic care o tine creanga prin acest papagal de Ionel Danca care vorbește mult dar nu spune nimic ca sarcina PNL este sa scoată PSD din parlament!!! Poate cu excavatorul !!! Nu a înțeles nimic deșteptule asta cu ce se mănâncă democrația !!! Un idiot ca mulți alții din PNL , PSRTID duplicitar pe care le are Din istorie!!!! Mai treceti și pe la psihiatrie domnule ca aveți un limbaj ca in Germania anilor 30’!!!! I s-o luați in barba cu toții ca se cheamă locale sau la anticipate! Niște nemernici ordinari care sunt paraleli cu România reala!!! Nu vin cu soluții o tot dau cu greaua moștenire !!! Singurul lucru la liberali este sa taie și atât!!!! Iar panarama aia de Florin Cîțu sa o lase mai moale cu împrumuturile de miliarde de lei de la bănci ca greul va cade tot pe spatele romanilor!!!!

2020-01-16 10:41:12
Puscarie

Am spus mereu ca multi oameni trebuie sa intre in politica sa mai spele din gunoaiele astea, sa contrabalanseze cretinii senilizati de factura imbecilului asta Danca, gunoi frustrat adunat sub presul PNL.

2020-01-16 15:57:44
Fascsmul se poate condamna ,bre ?

Gobels spunea :„Unde suntem noi ,nu mai e loc pentru altcineva ”De unde citiți treburi dealdestea dle Dancu ,în original ?Nu există nimeni in tara asta să condamne ideologia fascistă ,preluată de nazisti ?Cum să conduici o tara fără talpa ei,tărani , muncitori si funcționarii din PSD ?Numai cu compradori,nici turcii nu guvernau ,boier pierdut de ură si de miselie !

Alte articole din: Ultimele Stiri