Coronavirus - România: 31381 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Iohannis, răspuns de la SRI pe Codul Silvic: Nu îl voi da în judecată pe Ponta, și-a cerut scuze

Thursday, 21 May 2015, 16:22 Sursă: REALITATEA.NET

”Da, am primit. Răspunsul e foarte simplu: nu există nicio dovadă, nici măcar un indiciu că s-ar fi făcut trafic de influenţă în chestiunea Codului Silvic. Cred că cei care au avut de tras învăţăminte, au tras. Asta e speranța mea. Nu îl voi acţiona în instanţă pe cei care au făcut declaraţiile, dat fiind că, între timp, într-un fel, şi-a cerut scuze”, a spus președintele. 

Întrebat despre ce a discutat, ultima dată, cu Victor Ponta, șeful statului a precizat:

"Despre legea care privește alocațiile pentru copii. E un lucru bun că alocația pentru copii a fost dublată. A două temă a fost vizita premierului în Moldova. M-a informat despre obiective. A treia chestiune a fost Tirana, marți am decis împreuna să reprezinte premierul interesele României, la întrunirea de la Tirana", a precizat Klaus Iohannis.

Despre summit-ul de la Riga

”Voi participa astăzi şi mâine la cel de-al patrulea Summit al Parteneriatului Estic organizat de Letonia. Ne dorim ca acest Summit să marcheze un moment important pentru consolidarea relaţiei UE cu statele din Est.  Mă refer aici la R. Moldova, Georgia şi Ucraina faţă de al căror parcurs european România este direct interesată. Summit-ul e important pentru că se desfăşoară într-un climat regional de securitate mai complex decât cel de la Vilnius. Vom face o evaluare a progreselor de la ultimul Summit, e de aşteptat să reconfirme impactul pozitiv al Parteneriatului Estic. Angajamentul nostru pentru Parteneriatul Estic trebuie reconfirmat. Se va ţine cont şi de nivelul la care a avansat în relaţia cu UE fiecare dintre cei şase parteneri. La Riga voi susţine principiul diferenţierii în funcţie de meritele proprii ale fiecărui partener.(..) La Riga voi sustine meritele diferențierii, in functie de evolutia celor 7 state. Angajamentul este necesar, avem nevoie de aun ganahament trebuie sa se tina cint de faptul ca acordurile de asdociere nu prezinta obicetivul final al cooperarii cu uniunea europeana”, a declarat Klaus Iohannis.

 

 

 

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ