Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dan Vasile Mihale: Președintele Iohannis oferă PSD muniție pentru suspendare

Tuesday, 08 May 2018, 09:11 Sursă: REALITATEA.NET

Tonul celor din PSD s-a radicalizat. Dragnea a început deja să trâmbițeze că președintele minte și că pune în pericol siguranța națională, iar doamna Gabriela Firea Pandele, cea mai vocală după ieșirea președintelui, îl somează pe acesta ,,să nu mai caute conflictul cu lumânarea''.

Lista de minciuni a președintelui, așa cum o numește Dragnea, este de fapt un inventar al ,,mărețelor'' realizări PSD-ALDE, clamate atât de mediul de afaceri, cât și de partenerii strategici. Chiar toată lumea minte? Strategie ieftină, marca PSD, care se bazează doar pe vorbe. Iată cum arată cifrele reale, așa cum se regăsesc în statisticile oficiale: 

- veniturile bugetului general consolidat au crescut în trimestrul I cu 11,5% faţă de T1 2017 – un plus în buget de 5,3 miliarde de lei. Dar cheltuielile au crescut cu 22,1%, adică cu 12,8 miliarde de lei, ceea ce a accentuat deficitul bugetar până la 4,5 miliarde lei (un miliard de euro) în primele trei luni din an;

- bugetul trebuia, potrivit programării, să colecteze în plus, din TVA, în trimestrul I, faţă de T1 2017 1,9 miliarde de lei şi a adus în plus doar 282 de milioane de lei;

- veniturile din accize reflectă cel mai bine degringolada. Colectarea de către ANAF e la 12% faţă de program.

Ultima dată veniturile fiscale scăzuseră în 2010, cu 4,9% faţă de anul precedent. Era însă criză.

Iată cum se vede realitatea financiară la PSD: „Suntem în creştere pe toate datele economice, toată evoluţia e pozitivă şi nu ne oprim aici (...) Această ieşire a preşedintelui a avut mai multe obiective - să încerce să justifice cererea de demitere a doamnei Dăncilă, legând-o de nişte date economice false şi de nişte miniciuni...”, a declarat Liviu Dragnea.

Cine minte, domnule Dragnea? Sunt cifre oficiale, care se regăsesc pe site-ul Ministerului de Finanțe! Suntem la un pas de grevă generală în sănătate și coaliția PSD-ALDE caută vinovați pentru eșecurile sale. No comment. Cifrele vorbesc.

Iohannis se luptă cu morile de vânt, în timp ce opoziția, prin vocea tinerilor ,,pioneri'' trimite acasă cea mai numeroasă și activă generație: ,,decrețeii''. Cu cine să pleci la ,,război''? Opoziția este imatură, societatea civilă apatică, iar presa redusă la tăcere. 

Și, apropo, nu trebuie uitat că, 2019 este an electoral atât pentru Iohannis, cât și pentru PSD-ALDE. Nimeni nu stă cu mâinile în sân. Fiecare își joacă cartea și, culmea, toți invocă interesul național. Vai de noi! Și stânga și dreapta sunt într-o degringoladă totală. Ăsta este și motivul pentru care partide, cândva de anvergură, au ajuns să fie conduse de personaje low profile.

În ceea ce privește jocul președintelui, nu sunt prea multe de spus.  Iohannis parcă forțează suspendarea. Nu știu dacă o face voluntar, dar așa pare. Asta l-ar ajuta să polarizeze electoratul, în detrimentul PSD, care, dacă vrea candidat propriu la Președinție, ar fi obligat divorțeze de  ALDE și ar pierde majoritatea.

Să presupunem, ipotetic, că doamna Dăncilă demisionează, la cererea conclavului din PSD, cine vine? Tot un premier PSD-ALDE, care să pregătească mai bine alegerile prezidențiale din 2019...


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ