Iohannis a promulgat legea privind majorări salariale pentru anumite categorii de bugetari

Tuesday, 31 October 2017, 16:17 Sursă: REALITATEA.NET

Președintele Klaus Iohannis a promulgat marți o lege referitoare la majorări salariale pentru anumite categorii de personal plătit din fonduri publice.

Adaugă părerea ta

Potrivit Administrației Prezidențiale, șeful statului a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea OUG nr. 56/2017 privind completarea art. II din Legea nr. 152/2017 pentru aprobarea OUG nr. 99/2016 privind unele măsuri pentru salarizarea personalului plătit din fonduri publice, prorogarea unor termene, precum și unele măsuri fiscal-bugetare.

"Majorările acordate personalului din cadrul instituțiilor publice din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională (...) se aplică la salariul de bază/solda de funcție/salariul de funcție cuvenit/cuvenită, al cărui/cărei cuantum nu poate fi mai mic decât salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, și se adaugă la acesta/aceasta", se arată în lege.

Actul normativ mai prevede că, începând cu data de 1 noiembrie, se majorează cu 50% cuantumul brut al salariilor de bază ale personalului Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare, conform Agerpres.

Legea stipulează și că, începând cu 1 noiembrie, salariile de bază ale personalului din cadrul direcțiilor generale regionale ale finanțelor publice ale Agenției Naționale de Administrare Fiscală se stabilesc, prin asimilare, la nivelul salariilor de bază aferente funcțiilor publice și contractuale din cadrul aparatului central al ANAF