Coronavirus - România: 32535 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Înregistrare-bombă din interiorul USR: Uniunea a vrut să ia bani ILEGAL de la stat

Tuesday, 26 May 2020, 13:58 Sursă: Realitatea PLUS

Deși AEP a sancționat USR în 2017 pentru acest lucru, partidul a continuat această practică și în următorii ani. Realitatea PLUS a obținut în exclusivitate înregistrarea unei ședințe în care membrii USR discută problema. 

"Înțeleg că există o posibilitate foarte mare să confiște toate chiriile pe anul trecut și probabil și pe anul acesta", spune un membru USR.

Aceeași problemă a fost și în Dolj și în Sectorul 3 al Capitalei. După sancțiunea primită în 2017, USR a contestat în instanță decizia AEP și a continuat să subînchirieze. 

"Eu, în 26 iulie 2018, am făcut un fel de brainstorming și am întrebat vreo 20 de juriști din partid. 19 au zis ca mine, că e o greșeală cum a zis AEP, ne judecăm și câștigăm", spune un membru USR.

"AEP a caștigat, printr-o hotarare definitiva a instantei, procesul cu USR intr-un contorol pentru anul 2017 efectuat in anul 2018, iar hotararea instantei este definitiva din 2019", spune presedintele AEP, Constantin Mituletu Buica.

Potrivit Teodorei Stoian, doar pentru lunile octombrie, noiembrie și decembrie 2017 suma se ridică la 30.000 de lei. 

"Faptul că noi încălcăm, pe cale de interpretare, o lege nu ne face nu știu, ilegaliști penali. O contravenție am luat-o și asta e, mergem mai departe. Dar nu putem să păstrăm toate lucrurile care se întâmplă și pe care le greșim, și poate le greșim, sub preș și să nu le zicem mai departe, de frică că o să iasă în presă", spune Teodora Stoian, membru al Biroului Național USR.

"Sunt subiecte delicate care dacă, după aia ies în presă, ne fac mai mult rău decât bine. Da, nu trebuie să perseverăm în, dau exemplu, în a păstra subiectul în clipa de față, dar trebuie să le corectăm și nu cred că e OK să ajungă în poiană toate problemele noastre, pe care le putem rezolva. Nu am vrea să scoatem ceva din poiană, după care să fim atacați și să pierdem jumătate de zi sau câteva zile, cumva să pansăm ce s-a auzit și ce e în presă", spune deputatul USR Cristian Seidler.

Decizia finală a fost de a anula toate contractele de subînchiriere și de a returna tuturor parlamentarilor banii pentru chiria plătită în 2019. 


Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ