Inițiativa Fără Penali și votul electronic, discutate de URGENȚĂ în comisiile Camerei Deputaților

Tuesday, 28 May 2019, 15:18 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a decis, marţi, ca proiectele privind votul electronic, pensiile speciale şi iniţiativa "Fără penali în funcţii publice" să fie discutate de urgenţă în comisiile de specialitate pentru întocmirea rapoartelor.

"PNL a cerut introducerea pe ordinea de zi a proiectului privind votul electronic. S-a trimis la Comitetul liderilor şi nu s-a introdus pe ordinea de zi până nu va veni raportul comisiei de specialitate. În ceea ce priveşte proiectul legii pensiilor speciale, propunerea USR, la fel aşteptăm raportul Comisiei de muncă. Acest proiect de lege nu se referă la toate pensiile speciale, se referă doar la câteva categorii care însumează 3.500 de persoane şi nu este vorba despre eliminarea pensiilor speciale, ci este vorba că se limitează la ultimul salariu. S-a cerut de urgenţă Comisia de muncă să vină cu raport. Propunerea legislativă pentru iniţiativa cetăţenească "Fără penali în funcţii publice" a mers la Comisia juridică. Nu poate fi dezbătută în plen pentru că vorbim despre un proiect de modificare a Constituţiei, fără să avem raportul comisiei de specialitate. Şi aici am solicitat să fie urgentat", a precizat Lia Olguţa Vasilescu, chestor al Camerei Deputaţilor.

Ea a mai spus că Biroul permanent a fost de acord cu solicitarea preşedintelui Comisiei pentru cultură, Gigel Ştirbu, privind urgentarea comisiei de anchetă referitoare la Televiziunea publică.

Sursa: agerpres.roAdaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri