Coronavirus - România: 688270 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Indemnizaţiile plătite revoluţionarilor, în atenţia DIICOT

Sunday, 14 February 2016, 11:50 Sursă: REALITATEA.NET

Corpul de control al premierului a analizat situaţia dosarelor revoluţionarilor, atât cele acordate iniţial, cât şi cele preschimbate. Astfel, a constatat şi una dintre nereguli.

"După anul 2004, titlurile prevăzute în Legea nr. 341/2004 pentru persoanele cărora le-a fost aprobată cererea de preschimbare a certificatelor şi le-a fost eliberat noul tip de certificat, pe baza avizului Comisiei Parlamentare a Revoluţionarilor din Decembrie 1989, nu au fost atribuite prin decret al Preşedintelui României, aşa cum prevedea legea." se arată în nota de informare a corpului de control.

Una dintre situaţiile descoperite este cazul unei persoane din localitatea Corabia, care a deţinut certificat, deşi atunci avea doar cinci ani.

În declaraţia pe proprie răspundere, existentă la dosar, aceasta a declarat următoarele: „Pe 22 decembrie 1989 (...). Bunica m-a îmbrăcat şi am plecat împreună spre centrul oraşului". (. . .) Din jurul meu se auzea ,,Jos Ceauşescu, Jos dictatorul, Jos tiranul" şi ,,victorie". Am strigat ,,Victorie" şi am ridicat douã degete în semn de victorie; menţionez că eram in braţele bunicii."

În nota Corpului de Control se mai arată că persoana ar fi suferit vătămări corporale datorate unei busculade care a avut loc în Craiova, la data de 22 decembrie 1989. Conform adresei din 08 februarie 2004 care ar fi fost emisă de Parchetul Militar Craiova rezultă că persoana în cauză ar fi fost rănită ,,în urma unei busculade" cu toate că ,,nu s-a întocmit act de constatare medico -legală în acest caz".

Corpul de Control al premierului a mai solicitat dosare în cazul unor persoane care aveau certificate de luptător la revoluţie, deşi atunci aveau o vârstă înaintată. În cazul acestora, au fost descoperite greşeli de completare a codului numeric personal.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ