Graţierea, adoptată tacit în Senat. Proiectul merge la Camera Deputaţilor

Monday, 29 May 2017, 16:54, Sursă: REALITATEA.NET

Proiectul de lege pentru grațierea unor pedepse și a unor măsuri educative privative de libertate a fost adoptat tacit de Senat, după ce termenul pentru dezbatere și aprobare s-a împlinit la data de 23 mai.

Adaugă părerea ta

Președintele ședinței de plen de luni, Claudiu Manda, a citit nota privind adoptarea tacită, astfel că proiectul va fi trimis pentru dezbatere Camerei Deputaților, cu rol decizional în acest caz. "Este vorba despre proiectul de lege pentru grațierea unor pedepse și a unor măsuri educative privative de libertate. Inițiativa legislativă se consideră adoptată prin împlinirea termenului", a spus Manda.

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, declara săptămâna trecută că proiectul legii grațierii nu poate intra pentru dezbatere pe ordinea de zi a plenului Camerei superioare întrucât la Biroul permanent nu s-a primit raportul suplimentar al Comisiei juridice pentru acest act normativ.

Înregistrat la Senat la 31 ianuarie 2017, proiectul de lege al Guvernului privind grațierea unor pedepse a fost dezbătut și amendat semnificativ în Comisia juridică, aceasta acordându-i raport de admitere pe 8 mai. Plenul Senatului a decis, ulterior, retrimiterea la Comisia juridică a proiectului de lege privind grațierea unor pedepse, pentru o săptămână, decizia fiind una politică, luată de coaliția PSD-ALDE, care a susținut că legea trebuie adoptată în forma Guvernului și nu în varianta Comisiei juridice.