Coronavirus - România: 19669 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

FOTO Primea bani Băsescu să toarne la Securitate? Un membru CNSAS spune că nu!

Thursday, 12 September 2019, 11:34 Sursă: REALITATEA.NET

Din facsimilul prezentat de Radu Cristescu pe Facebook nu reiese dacă suma era primită de Băsescu lunar sau era doar un fel de "bonus pentru cheltuieli neprevăzute". 

Radu Cristescu a lansat un nou atac asupra lui Traian Băsescu, după ce fostul președinte al României s-a apărat în dosarul cu CNSAS în care e acuzat că a colaborat cu Securitatea.

Radu Cristescu a comentat pe pagina personală de Facebook documentul Securității care îl contrazice pe Traian Băsescu. Fostul președinte nu doar că a menționat că menționat că nu a știut că Contrainformațiile Militare fac parte din Securitate, dar a adăugat că nu a fost plătit.

În document se specifică: „Despre Băsescu Traian precizam că își manifesta pe deplin adeziuna față de politica PCR și am ordonat susținerea sa materială cu suma de 1.500 dolari”.

Radu Cristescu a reacționat:

„Ce o fi asta???

După cum bine știm turnătorul Petrov, alias Băsescu, a avut doua declarații vis a vis de faptul ca a fost turnător al Securității:

-una dintre declarații în care sfidează inteligenta tuturor romanilor, sfidând bunul simt, spune ca nu a stiut ca CI-stul, cel căruia îi turna, era de la securitate.

-în cea de a doua declarație recunoaște ca scrisul este al lui, adică, da, a turnat, dar ca nu a fost remunerat, adică nu a primit bani pentru turnătorii.

Oare 1500 de dolari cât primea el pe vreme lui Ceaușescu nu erau bani?

Citiți documentul de mai jos!

Ce zici Petroave de asta?!? Ai luat sau nu ai luat bani?”, a comentat Radu Cristescu.

Mădălin Hodor:"Fals, als, fals!"

Mădălin Hodor, membru a Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității susține că facsimilul prezentat de Cristescu este un fals și demontează înscrisurile din document.

"Fals. Fals. Fals.
1. Asa-zisul document a mai fost prezentat la A3
2. Falsul s-a realizat prin suprapunerea mijlocului (partea scrisa cu Times New Roman) peste un document cu antet vechi.
3. Limbajul folosit nu era specific Securității. Exemplu : "subvenționarea rețelei informative" (subvenționarea? serios?) sau "organ operativ" (fie era "organ", fie era "lucrător operativ")
4. Nu exista "legătură directa" in categoria colaboratorilor Securității.
5. Înainte de a prelua manipulări A3 ar fi bine de verificat", scrie Hodor pe pagina de Facebook.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ