Ministrul Apărării şi ambasadorul SUA, cu elicopterul la Deveselu, într-o vizită de familiarizare

Tuesday, 11 September 2018, 12:20 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, şi ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, efectuează marţi o vizită la baza militară Deveselu. Cei doi au sosit la Deveselu cu un elicopter militar.

Cei doi oficiali se află într-o "vizită de familiarizare" la Unitatea de Sprijin Naval de la Deveselu, care este situată în cadrul Bazei Militare Române 99 de la Deveselu şi găzduieşte Sistemul de Apărare Antirachetă Aegis Ashore, scrie agerpres.ro.

Ministrul spunea, în aprilie, că baza de la Deveselu este "perfect operaţională" şi este totodată un element cheie pentru apărarea flancului estic al NATO.

"Vă pot spune cu toată certitudinea că baza militară de la Deveselu este perfect operaţională, este o bază element cheie pentru apărarea acestui flanc al Alianţei Nord-Atlantice. Suntem perfect operaţionali în momentul de faţă şi nu cred că, vreodată, s-ar putea pune problema în termenii aceştia. De altfel, toate dotările pe care Armata Română le are cu partenerul său strategic sunt perfect operaţionale şi eu spun că prin tot ce facem de când Guvernul României alocă 2% din PIB pentru înzestrarea Armatei arătăm că dorim să punem în aplicare cele 8 programe majore de înzestrare a Armatei, astfel încât să creştem capabilitatea şi forţa de reacţie a Armatei Române ca partener al unei Alianţe extrem de solide", afirma Fifor atunci.


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri