Coronavirus - România: 235586 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

EUROPARLAMENTARE 2014. EUObserver critică includerea soţiilor politicienilor români pe liste

Friday, 14 March 2014, 10:26 Sursă: REALITATEA TV

"Singura persoană de care mi-e frică dacă ar candida la o funcţie, pentru că aş vota-o şi eu". Astfel o gratula premierul Victor Ponta pe soţia sa, eurodeputatul Daciana Sârbu, chiar de 8 martie. Soţia prim-ministrului ocupă poziţia şapte pe lista PSD pentru alegeri, a cărei locomotivă este Corina Creţu.

Şi liberalii şi-au făcut calculele. Soţia preşedintelui PNL, Adina Vălean, ocupă locul secund pe listele pentru Parlamentul European.

PNL speră ca aceşti oameni să reuşescă un scor de 25% în alegeri.

Democrat-liberalii deschid lista cu Theodor Stolojan, iar fiecare regiune îşi va putea propune un candidat.

Elena Băsescu rămâne enigmatică.

"După ce îmi termin treaba cu alegerile pentru PE îmi doresc să rămân însărcinată din nou", a spus Elena Băsescu.

"Printre europarlamentarii cu şanse mari de a fi realeşi se numără Daciana Sârbu, nevasta actualului premier Victor Ponta, Adina Vălean, nevasta liderului PNL, Crin Antonescu, şi, posibil, Elena Băsescu, fiica preşedintelui Traian Băsescu. Toate aceste numiri pe listele electorale ale nevestelor, rudelor sau prietenilor nu vor face decât să-i îndepărteze şi mai mult pe români de votul de la europarlamentare", notează ziariştii de la EUObserver.

Maghiarii vor continuitate în Parlamentul European aşa că deschid lista cu Winkler Iuliu şi Sogor Csaba.

Şi, cum referendumul pentru revizuirea Constituţiei a fost îngropat, premierul vrea totuşi ca pe 25 mai să declanşeze încă un rând de alegeri pentru cele 13 colegii parlamentare rămase vacante şi şapte primării din ţară rămase fără edili sau consilii locale. Scrutinul va fi organizat simultan cu alegerile europarlamentare.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ