Coronavirus - România: 31381 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

EUROPARLAMENTARE 2014: Câte persoane arestate au drept de vot

Saturday, 24 May 2014, 16:56 Sursă: Mediafax

Viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul Afacerilor Interne a reamintit, în videoconferinţa cu prefecţii şi şefii structurilor centrale şi teritoriale ale MAI, că la alegerile care au loc duminică pot beneficia de urna mobilă, în aceleaşi condiţii, şi persoanele reţinute, cele deţinute în baza unui mandat de arestare preventivă sau persoanele care sunt în executarea unei pedepse privative de libertate, dar care nu şi-au pierdut drepturile electorale, precum şi cele aflate în arest la domiciliu.

Oprea a spus că cererile celor care nu şi-au pierdut drepturile electorale trebuie depuse la biroul electoral al secţiei de votare sâmbătă, până la ora 20.00.

"Domnule inspector general, Poliţia Română va lua măsuri de aducere la cunoştinţa celor 1.117 de persoane aflate în centrele de reţinere şi arestare preventivă că au posibilitate de a vota prin intermediul urnelor speciale", i-a spus Oprea şefului IGPR, Petre Tobă.

Totodată, vicepremierul a solicitat ca şi cele 226 de persoane aflate în arest la domiciliu, care sunt în supravegherea judiciară a Poliţiei, să fie informate despre drepturile pe care le au.

Şeful Poliţiei Române i-a spus vicepremierului Oprea că până în prezent au depus cereri de solicitare a urnei mobile 805 din cei 1.117 arestaţi preventiv şi 34 din cele 226 de persoane aflate în arest la domiciliu.

Vicepremierul a mai spus că sâmbătă, între orele 18.00 şi 20.00, la sediul secţiilor de votare, preşedinţii birourilor secţiilor primesc cererile scrise ale persoanelor netransportabile din motive de boală sau invaliditate, care doresc să voteze cu urna specială. Aceste cereri trebuie sa fie însoţite de copii ale unor acte medicale sau alte acte oficiale care dovedesc această stare fizică sau medicală.

"Deplasarea urnei speciale se face de către cel puţin doi membri ai biroului electoral al secţiei de votare, însoţiţi de reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Interne", a adăugat Oprea.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ