Coronavirus - România: 121235 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Eficienţă sub 50% în Parlament. Câte proiecte de lege zac în sertarele Legislativului

Sunday, 10 January 2016, 09:44 Sursă: REALITATEA TV

În 2015, la Parlament au fost înregistrate spre dezbatere şi adoptare [INTRA INFO 1] 889 de proiecte. Dintre acestea, 26% au fost iniţiate de Guvern. Dintre proiectele depuse în Parlament anul trecut, doar 221 au devenit legi, iar 144 au fost respinse. Cu alte cuvinte, doar 41% au avut o finalitate. Restul au fost uitate prin sertarele comisiilor de specialitate.

Cele mai multe, în sertarele de la Camera Deputaţilor. [INTRA INFO 2] Mai exact, 560, dintre care pentru 507 a fost depăşit termenul până la care membrii comisiei aveau sarcina de a face o recomandare către plen: respingerea sau adoptarea proiectului. Concluzia? Eficienţă 10%, pentru că 90% dintre proiecte au termen depăşit. Campioană la restanţe este comisia juridică, unde sunt 208 proiecte în aşteptare, la comisia de muncă sunt 74 de proiecte, iar la comisia pentru industrii - 65.

Cel mai vechi proiect uitat prin sertare este Proiectul Legii meşteşugurilor, care aşteaptă un raport de la membrii comisiei de industrii de OPT ANI!

Şi la Senat sunt 131 de proiecte în aşteptare, dintre care cele mai multe tot la comisia juridică, la comisia de învăţământ şi la cele de finanţe şi administraţie.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ