Coronavirus - România: 201032 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Eduard Hellvig, declarație controversată despre generalul SRI, Dumitru Dumbravă

Monday, 25 May 2015, 10:12 Sursă: REALITATEA.NET

Joia trecută, trei asociaţii ale magistraţilor au solicitat Comisiei parlamentare de control a SRI să ceară acestei instituții să clarifice public dacă afirmaţiile generalului Dumitru Dumbravă, conform cărora SRI este implicat în actul de justiție, reprezintă poziţia oficială a instituţiei.

Concret, dacă în urmă cu câţiva ani consideram că ne-am atins obiectivul odată cu sesizarea PNA, de exemplu, dacă ulterior ne retrăgeam din câmpul tactic odată cu sesizarea instanţei prin rechizitoriu, apreciind (naiv am putea spune acum) că misiunea noastră a fost încheiată, în prezent ne menținem interesul/atenția până la soluționarea definitivă a fiecărei cauze”, a spus generalul SRI, Dumitru Dumbravă, într-un interviu pentru siteul juridice.ro.

Ce spune Hellvig 

Referitor la afirmaţiile gen. Dumbravă, şeful SRI a spus: „A fost un interviu acordat la o publicaţie de specialitate care, poate, trebuia... mai atent, mai ales în circumstanţele lumii în care trăim astăzi. Poate dacă ar fi fost un interviu acum câţiva ani, nimeni nu ar fi sesizat. Urmărim ca, în procesul în sine, să nu existe persoane – judecători, procurori – care pe drum au uitat că servesc statul român”, scrie evz.ro

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ