Coronavirus - România: 229040 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ședința de plen a Senatului, suspendată, din lipsă de cvorum

Tuesday, 27 June 2017, 14:02 Sursă: REALITATEA.NET

Viceliderul grupului PSD din Senat Ioan Deneș a solicitat verificarea cvorumului, având în vedere că la ultimul vot acordat marți în plen, pentru retrimiterea unui act normativ comisiilor de specialitate, s-au exprimat doar 62 de senatori.

După verificarea cvorumului de către cei doi secretari ai ședinței, s-a constatat că în sală se aflau 60 de senatori, în loc de minimum 69, cât este necesar.

"Înțeleg că suntem în acest moment în sală 60 de senatori, ceea ce înseamnă că nu suntem în cvorum. Ca atare se suspendă ședința, urmând ca acest punct să îl dezbatem într-o ședință următoare a plenului. Vă mulțumesc și ne vedem probabil joi la plenul reunit", a spus președintele de ședință, Claudiu Manda, vicepreședinte al Senatului.

Procedura de alegere a doi reprezentanți ai societății civile în CSM a fost reluată de Senat pe 13 martie, după ce senatorii nu i-au ales pe aceștia în ședința plenului din 7 martie, pentru că niciunul dintre cei nouă candidați nu a întrunit votul majorității senatorilor prezenți. 9 dintre cele 12 persoane înscrise în noiembrie 2016 și-au depus din nou candidatura în primăvara acestui an.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ