Coronavirus - România: 688270 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Deputatul Ioan Oltean, plasat sub control judiciar

Wednesday, 09 December 2015, 13:25 Sursă: REALITATEA.NET

UPDATE, ora 22:40. ÎCCJ a decis plasarea deputatului Ioan Oltean sub control judiciar.

UPDATE joi, ora 18:00. Curtea Supremă a început şedinţa de judecată în care se ia în discuţie cererea DNA privind arestarea deputatului Ioan Oltean. Parlamentarul, care participă la şedinţă, poate fi arestat după ce, miercuri, a rămas fără imunitate.

În discursul pe care l-a susţinut în faţa colegilor, Ioan Oltean a anunţat că în opinia lui, cererea pentru arestare este neîntemeiată. Acesta a mai precizat că este regretabilă postura în care a ajuns, după 25 de politică:

"Este regretabil ca dupa 25 de ani de munca politica, de membru al Camerei Deputatilor, de vicepresedinte al Camerei, sa vin in asemenea postura. Va cer scuze pentru aceasta stare de fapt. Viata ofera si asemenea situatii si este important sa fii demn. Interventia mea nu se dorest a fi o pledoarie in favoarea nevinovatiei. Acest lucru il vori face in fata instantei de judecata. O asemenea masura exceptionala nu este in interesul cauzei, justitiei si dreptatii Am sa fac o scurta trecere in revista a starii de fapt. Evenimentele sunt intr-un conflict cu democratia, cu statul de drept, cu o justitie dreapta. Am sustinut statul de drept. Am sustinut fara nicio retinere justitia. Am cazut de acord cu procurorii DNA ca merg la sediu dupa ce ajung cu primul avion din Bistrita. M-au intrebat daca am masina sau daca sa vina dansii sa ma ia. La coborare am fost luat cu mandat, in mod abuziv pentru ca eram in drum spre DNA. Mi s-a explicat ca pentru rapiditate si pentru ca este trafic. Mi s-a cerut sa semnez un proces verbal la 10 minute dupa (ce i s-a adus la cunostinta ca este suspect - n.r.) in care eram inculpat. Ce sta la baza dosarului penal al carei parte sunt? Un denunt al unui preot din Chitila, dat in timp ce era incarcerat, pedeapsa pentru coruptie", a spus Oltean.

Oltean: Nu mă tem de "beciul domnesc". Sunt gata să ispășesc orice fel de pedeapsă

 
Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ