Coronavirus - România: 196004 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dăncilă a inventat un cuvânt și a promis ”combaterea Holocaustului”, într-un discurs la Bruxelles

Wednesday, 23 January 2019, 15:54 Sursă: REALITATEA.NET

Viorica Dăncilă a inventat un cuvânt în timp ce se adresa audienței la ceremonia oficială dedicată Zilei Internaţionale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, organizată de Congresul Evreiesc European, sub patronajul preşedintelui Parlamentului European, Antonio Tajani, la Bruxelles.

Negaționalism”, este cuvântul folosit de Dăncilă, care vorbea despre un eveniment organizat de președinția română a UE.

În acest context, premierul a vorbit despre ”combaterea Holocaustului”, o exprimare cel puțin nefericită. Iată declarația șefei guvernului: 

”În luna martie 2019, vom organiza un eveniment care-și propune să contribuie la sprijinirea combaterii negaționalismului și a Holocaustului, prin reuniunea la București a reprezentanților celor mai relevante muzee guvernamentale din Europa și nu numai, în domeniul istoriei Holocaustului.” 

Cel mai probabil, Dăncilă a vrut să vorbească despre combaterea fenomenului de negare a Holocaustului. Este neclar dacă greșeala era prezentă și în textul citit de premier sau dacă aceasta nu a reușit să citească corect de pe foaie.

Cert este însă că gafa a putut fi observată doar de vorbitorii de limba română, în condițiile în care audiența prezentă la discurs beneficia de o traducere în limba engleză. 


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ