Coronavirus - România: 32535 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dăncilă a trimis la Cotroceni propunerile de miniştri interimari

Tuesday, 27 August 2019, 21:41 Sursă: REALITATEA.NET

Premierul Viorica Dăncilă a transmis, marţi după-masă, preşedintelui Klaus Iohannis propunerile de miniştri interimari la Energie - ministrul Economiei, Niculae Bădălău, la Mediu - ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, şi la Relaţia cu Parlamentul - ministrul pentru Mediul de afaceri, antreprenoriat şi comerţ, Radu Oprea, au precizat, pentru AGERPRES, surse guvernamentale.

Cei trei urmează să-i înlocuiască interimar în funcţie pe miniştrii Anton Anton, Graţiela Gavrilescu şi Viorel Ilie, care, marţi, după şedinţa de guvern şi-au depus demisia.

Decizia demisionarilor a fost luată după ce conducerea ALDE a decis luni retragerea de la guvernare.

Trei miniștri din ALDE au demisionat din Guvern. Ramona Mănescu îl sfidează pe Tăriceanu

Ministrul Energiei, Anton Anton, ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, dar și Viorel Ilie, ministru pentru relația cu parlamentul, au demisionat marți din Guvern. Singura care l-a sfidat pe șeful ALDE este Ramona Mănescu, ministru de externe. 

Ramona Mănescu: ”Nu iau în calcul să mă înscriu în PSD, nu mi-a cerut nimeni acest lucru”

„Eu am înţeles poziţia ALDE, o respect şi sigur că fiecare îşi alege calea, dar în momentul acesta pentru România să dea semnale că este inconsistentă şi inconsecventă şi la nivel exterior cred că este un lucru rău. Şi eu îmi asum să rămân în continuare măcar până se clarifică situaţia, măcar până când reuşesc să avansez discuţiile pe care le am cu oficialii europeni şi cu alţi miniştri de externe din UE, pentru că suntem într-un moment în care pentru România trebuie să fie luate nişte decizii care ne vor afecta pe următorii 5 ani”, a spus  spus Ramona Mănescu.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ