Dan Vasile Mihale: USR PLUS, pe minus după moțiune

Thursday, 20 June 2019, 14:26 Sursă: REALITATEA.NET

USR nu are ideologie și nici strategie. Liderii săi, foști ONG-iști și antreprenori, au însă un mare avantaj față de cei din PSD și PNL. Nu au avut timp să stârnească lehamitea pe care o stârnesc cei care populează, de multă vreme, cele două partide istorice. Jocul lor este însă lipsit de bărbăție politică și denotă lașitate față de cei care i-au votat. S-a văzut în ziua moțiunii.

La fel ca PNL, USR nu înțelege că votul de la europarlamentare a fost un vot anti-PSD și se îmbată cu ideea că a ajuns la un scor electoral solid. Nici împreună cu PLUS, partidul lui Cioloș, USR nu se ridică la 20%. Alianța USR PLUS și PNL au crescut la europarlamentare datorită prezenței masive la vot.

Mai poți garanta aceeași mobilizare și la alegerile prezidențiale? Desigur că nu! În acest moment, avem un singur prezidențiabil de anvergură: Klaus Iohannis. PSD nu are candidat serios pentru Președinție și nici nu are de unde să scoată unul din mânecă, iar PNL îl sprijină necondiționat pe Iohannis. 

Cu și fără ajutorul USR PLUS, Iohannis va fi reales ca răul cel mai mic. Un eventual tur doi cu Ciloloș, ori Barna, care a început să se tundă la frizeria lui Dan Voiculescu, nu îi va ridica nicio problemă actualului președinte. Nici măcar eventuala candidatură a lui Tăriceanu nu contează, deși unii îi suflă în pene.

USR țintește sus, dar se autoevaluează prost. Alianța cu PLUS a fost un plus la europarlamentare, dar nu va funcționa la prezidențiale și nici la alegerile din 2020. De ce? Pentru că liderii actuali ai USR au interese diferite. Și nu o spun eu, ci mulți dintre votanții Uniunii, care și-au manifestat indignarea, pe rețelele sociale, față de modul în care liderii USR au tratat moțiunea de cenzură.


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri