Coronavirus - România: 65177 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dan Vasile Mihale: Cum a deturnat Dragnea Congresul extraordinar al PSD

Thursday, 08 March 2018, 13:40 Sursă: REALITATEA.NET

Deturnarea principalei teme a fost anunțată luni, 5 martie, după ultimul Comitet Executiv, chiar de Liviu Dragnea. Acesta a informat presa că nu mai este necesară reconfirmarea sa în funcție, pentru că așa au decis colegii săi, care îl susțin, în continuare, necondiționat. În același context, liderul suprem a anunțat o nouă competiție pentru 16 funcții de vicepreședinți, funcţiile urmând să fie împărţite în mod egal între bărbaţi şi femei.

Cu alte cuvinte, congresul din 10 martie se va desfășura după noi reguli, impuse de actualul șef al PSD. Dragnea a ținut însă să precizeaze că modificările propuse de el au fost adoptate cu majoritate de voturi, înregistrându-se „trei sau cinci” abțineri. Acele abțineri sunt însă importante și spun multe despre modul dictatorial în care este condus actualul partid de guvernământ.

Lupte, în adevăratul sens al cuvântului, nu vor fi la congresul de sâmbătă, cu excepția confruntării pentru postul de președinte executiv, post ocupat în prezent de Nicolae Bădălău, dar care a anunțat că nu mai vrea să candideze pentru nicio funcție de conducere. Aceasta este mare miză a congresului: postul de președinte executiv. Pentru acest ciolan se vor ciocni cel puțin trei generații-tabere (Dăncilă, Andronescu, Bănicioiu). În ceea ce privește posturile de vicepreședinți, acolo se votează doar niște liste.

Criticile din interior, deși par fără substanță deoarece vin de la oameni nu tocmai "ușă de biserică" (Cătălin Rădulescu, Codrin Ștefănescu, Nicolae Bănicioiu) trebuie luate în seamă de cei care administrează PSD. Ceva este putred în PSD, chiar dacă partidul pare strâns unit în jurul liderului suprem. În doar un an de guvernare, partidul condus de Liviu Dragnea a pierdut 15 procente în sondaje, "grație" reformei din justiție și țopăielii guvernamentale.

Congresul va fi însă un bun prilej de "arătat mușchii''. Vor curge multe laude la adresa performantei guvernări și mult venin la adresa tuturor celor care semnalează derapajele.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ