Dan Cristian Popescu: "La sectorul 2 trebuie să tăiem cheltuielile inutile"

Friday, 20 May 2016, 23:14, Sursă: REALITATEA.NET

Candidat la Primăria sectorului doi din partea PNL, Dan Cristian Popescu, a fost prezent, la Realitatea TV, la o dezbatere electorală, unde a expus principalele idei ale programului său de guvernare a sectorului.

Adaugă părerea ta

Dan Cristian Popescu a explicat întâi ce l-a motivat să candideze, apoi a expus care sunt, în opinia sa, principalele probleme ale sectorului.

"La sectorul doi candidez pentru că nu sunt mulţumit de serviciile publice oferite de Primăria sectorului 2. Nu ştim pe ce s-au cheltuit banii, dar ştim că au fost cheltuieli inutile: concerte cu iz electoral, pachete, vreau un audit...

Ar trebui să atragem investiţii şi să creăm locuri de muncă bine plătite. Sunt mari probleme: avem mulţi asistaţi sociali, poate mai mulţi decât ar trebui, dar nu avem suficiente locuinţe sociale. Sunt de părere că cel mai bun ajutor pentru asistaţii sociali este o slujbă plătită bine.  

Sectorul doi e un sector unde traficul este un calvar, la intersecţia Doamna Ghica trebuie făcută urgent o pasarelă...sunt de făcut 10.000 de locuri de parcare rapid, la reabilitare lucrează muncitori necalificaţi, firme bizare....în ritmul acesta de lucru mai durează 30-40 de ani să se reabiliteze blocurile. Cred că trebuie să tăiem cheltuielile inutile: panseluţe, tăbliţe cu numele primarului, lucruri utile...apoi putem face un concert, dar abia atunci, să sărbătorim ceva. Nu este nici legal, nici moral ce se face în sectorul doi cu bani publici", a explicat Dan Ioan Popescu, la Realitatea TV.  

Întrebat despre bugetul care va fi necesar pentru a duce la îndeplinire aceste planuri, candidatul liberal pentru primăria sectorului 2 a spus:

"În Bucureşti se colectează taxe la nivel european. Astfel, s-au cheltuit în ultimii 16 ani, în sectorul doi, 4 miliarde de euro. Aceşti bani trebuie cheltuiţi cu cap, nu irosiţi.  Nu avem spitale în administrare, dar vreau să revitalizez cabinetele medicale din şcoli

Am în plan două spaţii de spectacole, unul în Colentina şi celălalt în Pantelimon, unul dintre ele fiind făcut în viitorul apropiat

La intrările în sector vreau să facem ca în SUA, parcări de exterior unde oamenii să îşi poată lăsa maşinile pentru a lua mijloace de transport în comun, dar şi parteneriate cu magazine, unde oamenii să îşi poată lăsa gratuit maşina pe timpul nopţii, dar şi alte parcări", a concluzionat Popescu.