Alegeri locale 2020 Vezi rezultatele parțiale

Dan Barna nu l-ar refuza pe Cioloș

Monday, 22 October 2018, 17:45 Sursă: REALITATEA.NET

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat luni, la Parlament, că peste 70% din electoratul formaţiunii pe care o conduce susţine ca partidul să candideze pe liste comune la alegerile europarlamentare din 2019 cu partidul fostului premier Dacian Cioloş.

„Discuţia nu e la nivel de locuri, mai multe sau mai puţine, discuţia este în ce măsură această listă comună asigură o portanţă mai mare a unei grupări aşteptată de un număr foarte mare de cetăţeni. Am făcut câteva analize, avem nişte rezultate care arată un procent foarte mare din rândul electoratului nostru, care vrea o Românie europeană, sunt undeva peste 70-75% din electorat care aşteaptă liste comune. Vom decide, vom vedea”, a declarat, luni, la Parlament, liderul USR Dan Barna, despre discuţiile pe care le-a avut cu fostul premier Dacian Cioloş.

Întrebat dacă Cioloş va fi cap de listă la alegerile europarlamentare, Barna a răspuns: „Vom discuta şi aceste aspecte când vom ajunge în momentul acela. Detaliile concrete le vom discuta în întâlnirea reprezentanţilor celor două partide, în săptămânile următoare”.

Preşedintele USR, Dan Barna, şi fostul premier Dacian Cioloş au confirmat, pentru Mediafax, că au vorbit, duminică, despre posibilitatea ca cele două partide să candideze pe liste comune la alegerile europarlamentare din 2019, însă discuţiile nu s-au concretizat cu o decizie în acest sens.

Întrebat dacă USR va participa sigur la alegerile pentru Parlamentul European şi câte mandate speră să obţină, liderul Uniunii a răspuns: "Nu ştiu, asta vedeţi şi dvs. din procentele pe care le avem. În sondaje, vorbesc pentru USR, suntem undeva în jur de 10-12%, deci între 3-4-5 locuri posibile” . (...) O să măsurăm în perioada următoare şi o să vedem (câte mandate ar putea obţine dacă USR şi MRÎ vor candida pe liste comune - n.r.)".


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ