Cum vor putea vota românii din diaspora prin corespondență. Pașii, explicați de Dan Stoenescu

Wednesday, 27 January 2016, 20:14 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

"Noua lege oferă mai multe opțiuni. Vă înregistrați în Registrul electoral, descărcați de pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe sau de pe site-ul Autorității Electorale Permanente un formular, îl completați, semnați, trimiteți o copie după pașaportul dvs., după cartea de rezidență în Italia, care să ateste domiciliul de cel puțin 90 de zile; trimiteți toate aceste documente la misiunea diplomatică prin poștă sau vă duceți personal și le depuneți.

Trebuie să optați pentru o singură variantă, nu și prin corespondență, să fiți și prezentă. Este mai ușor votul prin corespondență pentru că nu mai e necesară deplasarea cetățenului român la secția de votare. Acest demers trebuie făcut între 1 aprilie 2016 și până la 48 de ore înainte de începerea campaniei electorale.

Românii vor primi de la AEP două plicuri unul mare și mic pentru a vota cu buletinul de vot. Votează și îl returnează către AEP. Toate plicurile sunt adunate la circumscripția pentru votul din străinătate. Buletinul de vot trebuie să ajungă cu trei zile înainte de ziua votului. Este important să se știe că dacă românii doresc să voteze la misiunile noastre diplomatice vor putea să o facă, dacă nu s-au înscris în Registrul electoral. Vor putea să voteze ca înainte. Îi invit pe toți românii din străinătate să se înscrie în Registrul electoral. Invit românii să se uite pe site-ul AEP, unde pot găsi filmulețele și pașii concreți care pot fi urmați", a detaliat ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni. 


Clip explicativ postat pe site-ul Autorității Electorale Permanente

 

Clip (short version) cu procedurile de vot pentru cetățenii românii cu domiciliul sau reședința în străinătate.

Posted by Autoritatea Electorală Permanentă on Wednesday, 25 November 2015
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri