Coronavirus - România: 440344 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cozmin Guşă: Partidele sunt calamitate. Administraţia locală şi Parlamentul trebuie debaronizate

Wednesday, 07 October 2015, 21:32 Sursă: REALITATEA.NET

"România nu are nicio solutie. Astăzi, de la stânga la dreapta, partidele, din cauza oamenilor aflaţi la conducerea lor, la nivel central, regional sau local, sunt total calamitate şi nu mai sunt în stare de mişcări coerente. Le coordonează doar instinctul de conservare al libertăţii individuale. Este un dezastru pentru România, deoarece în ţara noastră, deocamndată, ca în orice democraţie euro-atlantică, aşa se va conduce prin reprezentanţii aleşi care sunt bolnavi cu totul", a afirmat Cozmin Guşă.

Consultantul politic a mai explicat că ultima moţiune de cenzură, care a fost prost administrată, prost gândită, prost implementată şi prost explicată, ne arată cât de mare este dezastrul.

"Nimeni astăzi nu face eforturi, de la nivel politic sau administrativ, să asaneze acest lucru. Mandatul preşedintelui Iohannis va fi unul singular. Anul viitor, vom avea două rânduri de alegeri: alegeri locale şi alegeri parlamentare. Domnul preşedinte Iohannis care a beneficiat de un joc anti-Ponta şi anti-baroni, de o revoltă la vot anti-Ponta şi anti-baroni, are datoria ca în 2016 să vină în faţa naţiunii şi să spună, pe baza încrederii pe care a primit-o, ce trebuie făcut şi care este proiectul pentru ca să debaronizăm administraţia locală, ca să debaronizăm Parlamentul", a explicat acesta.

"Acei băieţi fără nume de care este plin Parlamentul, care nu fac nimic decât trafic de influenţă şi angajarea rudelor, sunt expresia baronizării Parlamentului", a mai spus Cozmin Guşă.

"Domnul Iohannis care a beneficiat de acest joc anti-baroni trebuie să vină în faţa românilor cu nişte proiecte prin care care neîncălcând Constiuţia să înceapă să ne arate, nouă românilor, cum ar trebuie să acţionam normal dacă tot am stabilit că am renormalizat opţiunea pentru prezidenţiale", a completat Cozmin Guşă.

"Dacă va avea un singur mandat va avea o singură oportunitate să joace pe încrederea naţiunii arătând un proiecte de debaronizare a structurilor locale sau a Parlamentului. Dacă nu va face nici acest lucru atunci este evident că eşecul este instalat chiar de la acest nivel", a precizat acesta.

"Partidele nu mai pot. PSD se află în următoare condiţie: o luptă fraticidă, sângeroasă. Este mult sânge la PSD, roşul înseamnă sânge. Este sângele structurii lui Ponta care este înjunghiată la fiecare colţ de partid de Dragnea şi ai săi. Ponta a rămas singur cu o structură de serviciu secret, care nu este SRI, şi care îl apără cu orice preţ, implicându-se în politică, acolo unde nu are voie să se implice fără ca nimeni să sune clopoţelul şi să întrebe ce face acea structură. Această pasivitate se va plăti. Sângele, deocamdată, nu este suficient ca Ponta să plece, din pricipa faptul că Dragnea nu are siguranţa că va putea să coordoneze fără fisuri PSD. Frica lui Dragnea este că pisica numită ALDE să fie refugiul lui Ponta. Cu UNPR-ul s-a convins că nu se poate retrage Ponta acolo pentru că generalul Oprea are altă viziune şi nu îl mai primeşte pe Ponta să fie şef la UNPR aşa cum a avut intenţia la începutul lui 2010", a detaliat Cozmin Guşă.

Acesta a mai spus că Ponta, înainte de a ajunge preşedinte al PSD, avea patalamaua scrisă de preşedinte al UNPR.

"Ponta ameninţă cu alineamentul Tăriceanu-Constantin, oamenii pe care el i-a reinventat, fie ca să îi tragă lui Voiculescu de sub picioare preşul politic, fie ca să reinventeze fantoma numită USL. Grija lui Dragnea, spiritul lui total ciudat de a-şi asuma într-o democraţie euro-atlantică o candidatură unică este generat de această frică de a nu mai lasă găuri în partid care să se scurgă în rezervorul numit ALDE", a explicat Cozmin Guşă.

Conform acestuia, Victor Ponta, împreună cu nişte apropiaţi de-ai lui, s-ar putea muta într-o nouă structură politică.

"Dragnea joacă atât de prost din punct de vedere public de frică. O candidatură unică din partea unui baron nu este un lucru deştept. Şi Dragnea este mai deştept decât prostia asta pe care o face. El stă ca un baron închis, nevrând să dea socoteală. Dacă ar veni să explice că nu există fisură în partid pentru a nu îi da posibilitatea lui Ponta când vreau să îl dau jos din funcţie să spună unora din partid să vină cu el la ALDE. Acest reflex de baron şi nu comunică îi dăunează mult", a declarat consultantul politic.

"Orice gest al partidelor din România este coodonat cam aşa: «Dar domnul Klemm ce zice? Ambasadorul Statelor Unite. Cum apar eu în poza asta pe partea dreaptă, strategic?». Cam aşa îşi coordonează acţiunile", a mai spus Cozmin Guşă.

"Adevărul despre structura PSD este că actualmente e calamitată. S-a văzut din acel joc la întâmplare al preşedintelui organizaţiei Bucureşti, Robert Negoiţă. S-a compromis definitiv prin ceea ce a facut. Se vede şi din toate zbaterile actuale de la nivelul grupurilor parlamentare care s-au revoltat că Valeriu Zgonea este secondant al lui Dragnea, nu le place, nu îl acceptă", a explicat Cozmin Guşă.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ