Coronavirus - România: 703776 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cozmin Guşă, despre eliminarea vizelor pentru Canada: România nu mai trebuie să stea în genunchi

Thursday, 20 October 2016, 09:41 Sursă: REALITATEA.NET

"Canada, într-o măsură destul de mare, acţionează în politica externă într-un fel coordonat cu Statele Unite, pentru că şi economiile sale sunt integrate. Acest lucru se vede şi în negocierile externe. Bineînţeles este foarte nimerită această poziţie mai intransigentă a noastră, bineînţeles că trebuia să se ajungă şi aici, sunt la curent în ceea ce priveşte negocierile cu Canada, cunosc oameni care au fost implicaţi în acest negocieri şi în ultima vreme, întradevăr, au fost foarte duri în a exprima interesul României", a explicat Cozmin Guşă.

Conform acestuia, "în mod evident, Klaus Iohannis îşi continuă prin această poziţie parcursul de precizie pe care l-a avut în ultima lună. "Renaşterea lui Iohannis devine evidentă şi acel pas de defilare de tip nemţesc, pe care tot mizam eu de multă vreme după alegeea lui Iohannis, devine acum vizibil. Doar poziţionându-ne astfel în politica externă, dur şi ferm şi susţinându-ne drepturile, vom reuşi să ne valorizăm poziţia geopolitică", a explicat Cozmin Guşă, adăugând însă că zgomotul va fi foarte mare.

"Zgomotul armelor şi a declaraţilor belicoase vor face de neauzit vocile ţărilor care nu vor insista pe avantajele lor într-un mod ferm. Iar noi avem aceste avantaje de poziţionare geopolitică pe care dacă vom insista şi le vom pune în evidenţă vom putea să avem beneficii şi nu vom mai fi păcăliţi de fiecare dată cum s-a întâmplat în ultima vreme, cu o politică externă în genunchi, cu preşedinţi obedienţi care din cauza potenţialului de şantajabilitate la nivel personal, cum au fost Iliescu, Constantinescu şi Băsescu, au preferat să aibă aceste strategii şi să pună ţara în genunchi. Un preşedinte care stă în genunchi, cum au fost cei trei "escu" de până acum, pot să pună ţara în genunchi", a detaliat consultantul politic.

Cozmin Guşă a mai afirmat că România mai are multe de făcut. "Trebuie să se schimbe complet abordarea de la Ministerul de Externe, oamenii care sunt acolo, care îşi văd doar interesele personale pe salarii exorbitante, nu fac nimic pentru poziţionarea externă a României", a încheiat Cozmin Guşă.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ