Coronavirus - România: 229040 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cozmin Gușă, despre culisele întâlnirii Crin Antonescu-Rareș Bogdan și viitorul PNL

Tuesday, 20 December 2016, 17:30 Sursă: REALITATEA.NET

Analistul a subliniat că Antonescu nu ar fi trebuit să se retragă de la președinția PNL și din prim-planul politicii românești. În aceste condiții, Gușă a dat vina pe fostul premier Victor Ponta pentru că „l-a tras pe sfoară” pe fostul senator liberal.

Dar partea cea mai importantă a declarației lui Cozmin Gușă a fost aceea referitoare la singura persoană pe care consultantul politic o consideră capabilă să-l convingă pe Crin Antonescu a se întoarce la vârful PNL: Klaus Iohannis.

„În momentul în care Crin Antonescu s-a retras de la șefia PNL și din prim-planul vieții politice, eu am spus public că nu ar trebui să se retragă, pentru că nu apucase să-și joace jocul politic până la capăt, pentru că, într-o foarte mare măsură, plecarea lui s-a datorat unei enervări provocate de faptul că și-a dat seama că cineva care i-ar fi putut fi partener (gen Victor Ponta) l-a tras pe sfoară, pentru că foarte mulți dintre colegii săi au fost nerecunoscători și astea-s dezamăgiri. Dar un om politic de forță, cum este Antonescu, ar fi trebuit să treacă peste treburile astea. Oricum: cred că și pauza i-a făcut bine, iar astăzi, dacă vorbim și ne uităm la ce dezastru este în PNL, ne dăm seama că cineva ca și Crin Antonescu i-ar fi mai mult decât necesar partidului, dar eu nu văd să aibă mijloace să-l convingă. Adică nu văd oameni cu putere de convingerea asupra lui în PNL. Poate o singură persoană, dacă ar fi să-l convingă, ar putea. Nu e decât o singură persoană, dar chiar și acolo am îndoieli. Iar acea persoană este Klaus Iohannis”, a explicat Gușă.

Am insistat: este oportună revenirea lui Crin Antonescu în acest moment? La rândul lui, Cozmin Gușă a atras atenția că, fără fostul senator, PNL „se scufundă încet și sigur”, iar dreapta rămâne fără un oponent solid față de Traian Băsescu, proaspăt revenit în Parlament după 16 ani de la încheierea mandatului anterior.

„De la întâlnirea cu pricina care a ajuns la presă, chiar m-a sunat (Antonescu – n.r.) și am vorbit cu el (eu eram plecat din București), dar n-am discutat asemenea subiecte. Au fost schimburi amicale de opinii, glume, ca între doi oameni care se cunosc bine și n-au vorbit de mult. Deci nu i-am dat un sfat lui Crin Antonescu legat de asta, dar acum, dacă tu m-ai întrebat, pot să spun public că: 1. PNL-ul, fără o persoană de talia lui Crin Antonescu, se scufundă încet și sigur; și 2. Crin Antonescu este cea mai bună unealtă (în sensul bun, solid al cuvântului) pentru ca Traian Băsescu să aibă influență cât mai mică în Parlament și pe partea dreaptă. Pentru că PNL-ul nu are astăzi un om care să-i facă opoziție lui Băsescu de pe partea dreaptă”, a punctat Gușă.

Nu în ultimul rând, l-am întrebat pe co-proprietarul Realitatea TV dacă, în ipoteza revenirii lui Crin Antonescu, acesta ar putea determina apariția unei platforme, a unui curent de gândire, ba chiar a unei facțiuni în PNL.

„Dar ce facțiune să apară? Lor le trebuie un lider solid, de care să le fie frică (în primul rând), pentru că sunt o gașcă de oportuniști (după cum s-a văzut în aceste alegeri), așa că trebuie să învețe să se agrege sub forma unei autorități mai mari decât a lor și a unei expertize mai bune decât a lor, după cum vedem”, a sunat replica lui Cozmin Gușă.

În încheiere, Cozmin Gușă a oferit câteva detalii legate de întâlnirea dintre politicianul liberal și realizatorul TV Rareș Bogdan.

„Dacă eram în București, eram și eu la masă și atunci nu s-ar fi speculat atâta despre reîntoarcerea în politică a lui Crin Antonescu. Cred că s-a discutat ce am discutat de fiecare dată: mai puțină politică, dar mai mult s-a discutat ce se întâmplă prin România (apropo de personalitățile pe care le cunosc amândoi). N-am vorbit cu Rareș (o să mă întâlnesc în după-amiaza asta cu el), dar repet: de la acea întâlnire, recunosc că m-au sunat și am vorbit cu amândoi la telefon, ca între prieteni”, a conchis Gușă.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ