Coaliția PNL și USRPLUS. Da sau nu?

Monday, 10 June 2019, 10:36 Sursă: REALITATEA.NET

Dan Barna a reacționat, după invitația lansată de Rareș Bogdan, în direct, la B1 TV. Acesta i-a propus o coaliție pentru guvernare.

Dacă rezultatul alegerilor anticipate sau la termen vor arăta această configurație pe care alegerile europarlamentare au arătat-o, USR-PLUS vom onora ceea ce electoratul ne cere. Am spus-o constant că suntem pregătiți și hotărâți să intrăm la guvernare din 2020. Dacă moțiunea va trece vom susține un guvern, dar soluția este cea a alegerilor anticipate.

Dacă Guvernul va cădea săptămâna viitoare, USR și-a exprimat expres susținerea pentru orice guvern care nu va conține PSD, dar pentru preluarea guvernării României am spus foarte clar că sunt 4 obiective pe care le avem: fără penali în funcții publice, pensiile speciale, alegerea primarilor în două tururi și efectele OUG 114. Orice guvern fără PSD care își asumă acest lucru va fi susținut în Parlament de USR", a afirmat Dan Barna, la B1 TV.

Rareș Bogdan, propunere pentru Dan Barna

 "Dar întrebarea mea este pentru dumneavoastră: în cazul în care Guvernul Dăncilă va cădea săptămâna viitoare, intrați la guvernare pentru a ridica România din noroi sau nu?", a spus Rareș Bogdan.

"Dacă va cădea guvernul Dăncilă, logica nostră este foarte clară. E nevoie de un guvern care să își asume guvernarea și pregătirea anticipatelor, din punctul nostru de vedere. Îl vom susține în Parlament", a răspuns Dan Barna.

"Deci la guvernare nu intrați?", a insistat Rareș Bogdan.

"Nu, categoric nu!", a răspuns liderul USR.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ