Coronavirus - România: 235586 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cioloș: UE-factor de menținere a păcii. Trebuie să construim instrumente care să ducă la prosperite

Saturday, 27 August 2016, 15:24 Sursă: REALITATEA.NET

"Pacea este foarte importantă și, în mod clar, Uniunea Europeană este un factor de menținere a păcii și de stabilitate, dar, dincolo de aceasta, trebuie să construim și instrumente care să ducă la prosperitate, la creșterea prosperității în UE și care să ne permită să facem față provocărilor care stau în fața Uniunii. Am discutat despre combaterea terorismului, despre migrație, sunt subiecte care nu vor putea fi ocolite în discuțiile privind viitorul Uniunii Europene. (...) Credem că sunt măsuri care pot fi luate în perioada imediat următoare fără modificarea tratatelor europene, măsuri care să ducă atât la o îmbunătățire a funcționării instituțiilor europene și să aducă procesul decizional, instituțional, european mai aproape de cetățeni, dar și măsuri care să ducă chiar la o regândire a unor politici comunitare, politici europene care să țină mai bine cont de realitățile actuale", a spus premierul Dacian Cioloș, într-o declarație de presă comună cu omologul său polonez, la Gura Humorului, scrie News.ro.

Potrivit lui Cioloș, continuitatea proiectului european este un element esențial. "Pe de altă parte, trebuie să avem o abordare care să fie mai mult decât în trecut legată de așteptările cetățenilor privind Uniunea Europeană. Trebuie să ne concentrăm pe modalitățile de lucru, de pregătire a deciziilor și de aplicare a unor politici care să țină cont în primul rând de așteptările cetățenilor europeni și de decizii care să ducă la îmbunătățirea condițiilor de viață din Uniunea Europeană", a precizat Cioloș.

El a mai spus că România și Polonia sunt interesate ca în viitor să existe o politică de coeziune și o politică agricolă comună.

"Sunt două politici care acoperă o parte consistentă a bugetului european. Credem că trebuie să începem să ne gândim de acum în cel fel redefinim aceste politici pentru ca ele să răspundă mai bine realităților de astăzi și din punct de vedere al nevoilor pe teren, (...) investiții pe teren, dar și din punct de vedere al utilizării mai eficiente a bugetului", a explicat Cioloș.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ