Ciolacu: ”Dacă Orban vrea anticipate, să-și dea demisia mâine”

Wednesday, 22 January 2020, 23:27 Sursă: realitatea.net

Autor: Realitatea.NET

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că în România nu vor avea loc alegeri anticipate şi că, dacă premierul Ludovic Orban chiar îşi doreşte alegerile anticipate, ar trebui să demisioneze.

”Părerea mea e că nu vom avea anticipate în România. Dacă domnul Orban doreşte anticipate, să îşi dea demisia mâine dimineaţă. A vrut putere, a vrut Guvern. Şase partide i-au pus guvern”, a declarat Marcel Ciolacu, la Realitatea Plus. 

Ciolacu mai spune că se aştepta ca Ludovic Orban să guverneze, nu să modifice legi.

”Eu mă aşteptam de la domnul Orban să guverneze ţara nu să modifice legile electorale sau cel mult să fie o dezbatere în Parlament”, a spus Ciolacu.

Marcel Ciolacu a subliniat că el a propus, din partea PSD, un guvern de uniune naţională, propunere care nu a fost agreată de preşedintele Klaus Iohannis.

”Eu am făcut o propunere, am văzut că nu este agreată de preşedintele României, are acest atribut de a desemna primul ministru. am făcut propunere să facem un guvern de uniune naţională să depăşim aceste lucruri. Să nu ne mai minţim. Astăzi spun că nu au bani de pensii, de salarii la profesori, nu au banid e avocaţi, a doua zi iese doamna Turcan şi spune că nu sunt bani. nu sunt bugetaţi. Ţtim să citim un buget şi avem cifre”, a declarat Ciolacu.

Întrebat dacă va trece moţiunea de cenzură a PSD, la adresa Guvernului Orban, Marcel Ciolacu a spus că are în jur de 200 de voturi în favoarea acesteia, deocamdată.

”Eu cred că trece moţiunea de cenzură Până la anticipate mai sunt încă două guverne care trebuie să cadă. (...) Sunt parlamentari de la USR care au anunţat că susţin moţiunea. Domnul deputat Bulai a anunţat că va vota moţiunea. Avem în jur de 200 de voturi”, a declarat Marcel Ciolacu.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri