Coronavirus - România: 18791 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Când va avea loc CExN al PSD pentru remanierea miniştrilor

Tuesday, 23 October 2018, 16:49 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit surselor citate de Mediafax, preşedintele PSD Liviu Dragnea intenţionează să convoace „de principiu, săptămâna viitoare” o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional, reuniune în care liderii filialelor PSD şi conducerea centrală a partidului să discute despre activitatea miniştrilor social-democraţi.

Premierul Viorica Dăncilă este aşteptată să prezinte, în şedinţa CExN, propria analiză cu privire la ritmul de implementare a măsurilor din programulde guvernare de către fiecare minister în parte, au spus pentru Mediafax surse din PSD.

De asemenea, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, pe 17 octombrie, că partidul va lua o decizie în legătură cu susţinerea şi depunerea în Parlament a proiectului de lege privind parteneriatul civil în cadrul următoarei şedinţe a Comitetului Executiv Naţional al partidului.

Vicepreşedintele PSD Doina Pană a declarat pe 19 octombrie că prima parte a evaluării miniştrilor, legată de realizări, a fost terminată de către comisia PSD de monitorizare a Guvernului şi a precizat că din punctul său de vedere „vor fi remanieri”. Pană a afirmat că raportul va fi analizat de Viorica Dăncilă, care apoi să prezinte concluziile în CEx.

De asemenea, Dragnea a declarat pe 16 octombrie, la Parlament, că se ia în calcul doar o remaniere şi nu s-a discutat în partid o comasare sau reducere a numărului de ministere.

Liderul PSD a declarat, la sfârşitul lunii septembrie, că există miniştri care refuză să semneze şi aceştia nu mai pot rămâne în Guvern, urmând ca după referendumul pentru familie să existe o discuţie clară privind remanierea guvernamentală. Totodată, liderul social-democrat a precizat că miniştrii care nu sunt buni comunicatori, în sensul de a prezenta public măsurile luate de propriile ministere în vederea implementării programului de guvernare, riscă să plece din Cabinetul Dăncilă.

 


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ