Coronavirus - România: 66631 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Blaga: Ponta și-a pierdut autoritatea în partid. PMP nu s-a ținut de cuvânt în privința lui MRU

Wednesday, 01 July 2015, 22:25 Sursă: REALITATEA.NET

"Au fost doi colegi de la PMP care au semnat, au primit un ordin și au părăsit sala. Doi în sală, președinte și încă un coleg, au intrat au semnat, nu am discutat cu ei, și, după zece minute, au primit un telefon și au părăsit sala. Și președintele PMP a declarat că îl susține pe Ungureanu. În realitate, nu au fost", a spus Vasile Blaga.

În ceea ce privește declarația președintelui UNCJR, Marian Oprișan, potrivit căreia "niciun organ judiciar nu poate să se pronunţe pe decizia de oportunitate a unei majorităţi", Blaga este de părere că prin astfel de gesturi, Victor Ponta, care "și-a pierdut autoritatea în partid", își pregătește venirea în țară.

"Probabil că Victor Ponta și-a pierdut autoritatea în partid și își pregătește venirea în țară. Problema lui e cu justiția. Probabil că își pregătește cu lovituri de artilerie, cu gesturi de genul ăsta, venirea în țară. Dacă ține la România și la PSD va trebui să își dea demisia. Mai e o problemă: multă lume din toate zonele a zis 'ce le-a venit să depună o moțiune de cenzură pe dreptul de vot'. E singura lege pe care nu am reușit să o trecem. Le e frică, în continuare, de diaspora. El trebuie să plece pentru că a făcut atunci un lucru incredibil: nu a mărit numărul de secții de vot. A pierdut alegerile, a zis că învățat, a făcut pe spășitul, după ce a venit din Dubai, ca până la urmă...", a afirmat Vasile Blaga.

În viziunea copreședintelui PNL, PSD ar fi trebuit să îl excludă pe Victor Ponta după pierderea alegerilor parlamentare, fapt ce i-ar fi dat posibilitatea de a se reinventa.

"Ar fi trebuit să îl dea afară PSD și atunci se reinventa PSD. PSD se poate reinventa, făcând o serie de schimbări. Dacă Ponta lua și modifica statutul, astăzi nu mai era președinte la PSD. Nu tot el spunea 'dacă voi fi acuzat sau trimis în judecată, voi pleca'. Și-a bătut joc de români și, mai mult, și în aproape 30 de primării nu s-au organizat alegeri, în vreo 19 colegii nu s-au organizat alegeri și nici nu se mai pot organiza pentru consilii județene și primării pentru că10 iunie a trecut și asta a vrut Ponta.

Câtă ipocrizie: pe de-o parte la moțiunea de cenzură spui că vrem să ducem România către Rusia, iar tu nu îl anunți pe președinte că pleci la Baku. Eu când plecam din Ministerul de Interne, prin ordin de ministru, desemnam cine mă înlocuia la comandă. Chiar dacă pleci la Cluj, îți lași împuternicire la comandă. Și a mers la Baku și de la Baku direct în Turcia (...) Oare sunt luate toate măsurile privind securitatea națională? Discută interesele României acolo. Lucrul ăsta nu se face. E un lucru grav. Nu îl înțeleg. Aici nu e vorba de cetățeanul Victor Ponta, cum îl auzeam că nu a fost consultat la nominalizarea lui Mihai Răzvan Ungureanu. Păi și-a lăsat premier interimar, care a fost consultat. Ce ar fi dorit?", a spus Vasile Blaga.

În ceea ce privește Parlamentul, copreședintele PNL este de părere că a înregistrat o involuție din 1990 până în prezent, admițând faptul că și PDL-ul vechi a făcut anumite greșeli, în acest sens.

"S-au încercat fel de fel de soluții. S-a vorbit de votul uninominal, care nu a fost niciodată. E o copilărie. Să îmi spună unul singur care a fost ales el? La fiecare a scris pe frunte USL, PP-DD, nu au fost alegeri uninominale. Acel sistem de vot, la partidul al doilea, a creat probleme pentru că, cu ce m-am confruntat și eu în PDL: nu a fost suficient că ne-am bătut cu USL, în spate s-au bătut și ai noștri între ei, ca să aibă numărul mai mare de voturi ca să intre el în Parlament și nu colegul lui. Și eu sunt de vină și eu l-am votat. A fost gândit ca atare de PNL, dar și cu sprijinul nostru. Un populism extrem", a declarat copreședintele PNL.

Întrebat când va prelua PNL guvernarea, Blaga a răspuns:

"Să luam pe indelete. Suntem primul partid din România care a venit cu un proiect, criticat de guvernare, îmbunătățit după discuții și în partid și cu mediul de afaceri academic, perfectibil în continuare. Suntem pregătiți, avem un program, e public, avem și oamenii pregătiți, mai trebuie să creăm o majoritate. În toamnă vom depune o moțiune de cenzură. Victor Ponta nu mai are ce căuta în fruntea Guvernului României. Grija lui e să stea agățat zi de zi de scaunul de la Palatul Victoria. În orice stat democratic, orice om în situația lui și-ar fi dat demisia, dar asta înseamnă să fii bărbat politic și să îți asumi când știi că faci rău țării tale. Așa nu se mai reinventează niciodată. Lucrurile astea fac mult rău României. Trebuie să plece din curtea Guvernului. Militez pentru ca PNL să preia guvernarea, e nevoie de un program de guvernare coerent", a precizat Vasile Blaga.

Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ