Coronavirus - România: 114648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Arhiepiscopul Tomisului, plasat sub control judiciar de DNA pentru luare de mită

Monday, 17 October 2016, 14:48 Sursă: REALITATEA.NET

În ordonanța procurorilor DNA se arată că, în perioada 2010 – 2016, inculpatul Petrescu Teodosie, în calitate de arhiepiscop al Arhiepiscopiei Tomisului împreună cu ceilalți inculpați din dosar au folosit și prezentat declarații false în relația cu Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (A.P.I.A.) în scopul de a primi fonduri europene.

În declarațiile prezentate la A.P.I.A., inculpații au declarat în mod nereal că utilizează anumite suprafețe agricole având categoriile de folosință „vii pe rod cu struguri pentru vin”/„vii pe rod cu struguri nobili pentru vin”, în condițiile în care, începând cu anul 2010, pe respectivele suprafețe agricole nu mai existau astfel de culturi.

De asemenea, un alt aspect fals prezent în cuprinsul declarațiilor depuse în perioada respectivă a fost acela că s-au respectat normele privind bunele condiții agricole și de mediu (GAEC) și cerințele legale în materie de gestionare (SMR) privind mediul, sănătatea publică, sănătatea animalelor și sănătatea plantelor, reglementate prin legislația națională, pe toată suprafața agricolă a exploatației și pentru activitatea agricolă pe care o desfășoară.

IPS Teodosie a mai fost la DNA în 2014, în calitate de suspect, însă. A fost urmărit penal pentru luare de mită și instigare la fals intelectual. Urmărirea penală a fost declanșată în urma unei investigații făcute de reporterii incognito ai României Libere, Petre Răchită și Răzvan Chiruță, publicată în serial în 2009.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ