Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Adrian Vasilescu: BNR nu poate să îl demită pe Bogdan Olteanu. Numirea a făcut-o Parlamentul

Friday, 29 July 2016, 13:24 Sursă: REALITATEA.NET

"Banca Naţională nu l-a numit şi nu numeşte conducătorii ai Consiliului de Administraţie ai Băncii Naţionale", a spus Adrian Vasilescu, adăugând că cei patru membri ai Consiliului de Administraţie sunt numiţi de Parlament.

"Se discută în Parlament, se vozează în Parlament, BNR nu are un niciun rol în numiri. Şi în cond in care un membru nu poate indeplini funcţiile, BNR nu poate avea nicio atribuţie, numirea a făcut-o Parlamentul şi tot Parlamentul face demiterea sau suspendarea", a detaliat reprezentantul Băncii Naţionale a României.

"Şi nici nu este o premieră negativă pentru BNR, pentru că din momentul în care Bogdan Olteanu a intrat în Banca Naţională, până azi-noapte, acesta şi-a făcut impecabil datoria în BNR. Este o premieră negativă la Parlament. De ce la Banca Naţională?", a mai spus acesta, adăugând că Bogadan Olteanu este reţinut pentru o faptă din anul 2008, când era preşedintele Camerei Deputaţilor.

"Nu este nicio legatură intre această faptă şi BNR", a precizat Adrian Vasilescu, adăugând că Banca Naţională nu are niciun drept să suspende sau să întrerupă activitatea unui conducător. "El nu poate fi demis decât de Parlament"; completat acesta.

"Nu este o premieră, au mai fost cauze naturale care au schimbat Consiliul de Admistraţie a BNR, misiunile celui care a plecat au fost preluate de ceilalţi membri", a continuat reprezentantul BNR.

"Nu îmi permit să spun public lucruri pe care le bănuiesc şi pentru care nu am probe. S-a încadrat în spiritul acestei instituţii, cea a fost înainte nu are legătură cu Banca Naţională, iar imaginea BNR nu este pătată de cei care cunosc legea. Băncii Naţionale i se reproşează că nu face ceea ce legea nu îi permite să facă", a mai declarat Adrian Vasilescu.

Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ