Coronavirus - România: 110217 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

A doua cerere de arestare a lui Vâlcov, trimisă Comisiei Juridice a Senatului

Monday, 30 March 2015, 15:13 Sursă: REALITATEA.NET

"Am primit o scrisoare din partea domnului Robert Cazanciuc prin care transmite cererea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție de încuviințare a efectuării în continuare a urmăririi penale, reținerii și arestării preventive a domnului senator Darius Vâlcov.

A fost transmisă această cerere la Comisia juridică și s-a propus, și dacă vom avea raportul, să dezbatem și să supunem votului cererea miercuri, la începutul zilei, în așa fel încât să se poată parcurge tot ciclul dezbaterii. (...) Votul va fi secret cu bile", a declarat vicepreședintele social-democrat al Senatului, Cristian Dumitrescu, la finalul ședinței Biroului Permanent al Senatului de luni.

În ceea ce privește articolul de lege în baza căruia plenul Senatului va da un vot cererii referitoare la reținerea și arestarea preventivă a senatorului Darius Vâlcov, președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a precizat că senatorii juriști vor face o recomandare plenului și în acest sens. "Solicitarea ministrului Justiției va fi trimisă Comisiei juridice și, așa cum și data trecută Comisia juridică a făcut o recomandare în acest sens, așteptăm recomandarea Comisiei juridice și de această dată", a spus Tăriceanu.

 Mai multe pe Agerpres

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ