Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

32 de parlamentari, anchetați de A.N.I. Și-au angajat rudele la stat!

Wednesday, 14 October 2015, 08:58 Sursă: REALITATEA.NET

Pe lista, care cuprinde 14 actuali deputaţi, 17 foşti deputaţi şi un senator, se află câteva nume cunoscute, precum Mădălin Voicu, fostul ministru Relu Fenechiu şi Mihăiţă Calimente.

Agenția Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă în cazul a 32 foști sau actuali parlamentari, respectiv 14 actuali deputați, 17 foști deputați și un senator.

Dintre aceștia, în cazul a trei foști deputați și a unui senator, Agenția a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în vederea verificării indiciilor privind posibila săvârșire a infracțiunii de conflict de interese, ca urmare a angajării de către aceștia a propriilor rude în cadrul birourilor parlamentare.

Valoarea totală a contractelor încheiate cu încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese este de 1.062.798 Lei (aproximativ 240.000 Euro).

ANI menționează faptul că, în perioada 2011 - 2015, Agenția Națională de Integritate a constatat alte 22 de cazuri de membri ai parlamentului care și-au angajat rudele la cabinetele parlamentare, încălcând, astfel, regimul juridic al conflictelor de interese de natură penală și administrativă.

Lista nominală a celor 32 parlamentari în cazul cărora Agenția a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă și penală:


Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ