Yulia Skripal, fiica fostului spion rus, va fi externată

Tuesday, 10 April 2018, 10:40 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Fostul spion rus Sergei Skripal nu se mai află într-o stare critică după ce a fost otrăvit cu o neurotoxină pe 4 martie în oraşul englez Salisbury, conform declaraţiilor medicilor de vineri. Medicii de la spitalul din Salisbury unde este internat au precizat că Skripal răspunde la tratament şi că starea sa „se îmbunătăţeşte rapid”.

În ceea ce priveşte starea fiicei sale, Yulia Skripal, Christine Blanshard, medic la spitalul din Salisbury, a declarat vineri că: „Joia trecută v-am informat că Yulia Skripal este stabilă. După cum spune şi ea, puterea ei creşte în fiecare zi şi poate aştepta cu nerăbadare ziua în care va fi externată. Speculaţiile privind data externării sunt exact acest lucru – speculaţii. Între timp, Yulia a cerut să îi fie respectată intimitatea şi aş vrea să fac apel către presă să îi respecte dorinţa”.

„Vreau să vă informez, de asemenea, despre starea de sănătate a tatălui ei, Sergei Skripal. El răspunde tratamentului, starea sa se îmbunătăţeşte rapid şi nu se mai află într-o stare critică”, a adăugat ea.

Sergei şi Yulia Skripal au fost otrăviţi cu o neurotoxină din gama Novichok şi se află internaţi în spital de peste o lună după ce au fost găsiţi inconştienţi pe o bancă din Salisbury.

Guvernul britanic a acuzat Rusia că s-ar afla în spatele atacului dar Moscova a negat orice implicare.


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri