Coronavirus - România: 212492 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Violențe în timpul unei manifestații la Londra. 50 de persoane au fost arestate

Friday, 06 November 2015, 09:13 Sursă: REALITATEA.NET

'Marșul milioanelor de măști' a avut loc de ziua lui Guy Fawkes, un răzvrătit care a orchestrat un complot al rebelilor catolici ce au vrut să arunce în aer parlamentul britanic în 1605. Complotul de atunci a eșuat, iar la 5 noiembrie Marea Britanie marchează în fiecare an eșecul conspirației lui Guy Fawkes. De altfel, numeroși manifestanți au purtat măști cu efigia lui Guy Fawkes, devenită simbol al mișcării Anonymous.

Protestatarii au lansat focuri de artificii și sticle în direcția polițiștilor, dintre care unii au căzut de pe cai, iar oamenii legii au ripostat în forță. Confruntări au avut loc în fața palatului Buckingham și a biroului primului ministru David Cameron.

Unii dintre protestatari au extins violențele în principalul cartier comercial al Londrei, în jurul Oxford Street, unde au spart vitrine, în timp ce mai multe magazine și-au tras obloanele.

Poliția a decretat măsuri speciale de securitate înainte de eveniment, după ce și anul trecut o manifestație similară degenerase în violențe.

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN