Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

VENEZUELA. Maduro cere Armatei să fie pregătită de posibila ”invazie” din partea SUA

Thursday, 05 July 2018, 13:44 Sursă: REALITATEA.NET

"Nu puteţi lăsa garda jos nicio secundă, deoarece noi apărăm cel mai esenţial drept obţinut de naţiunea noastră în toată istoria, cel de a trăi în pace", a declarat Maduro în cadrul unei ceremonii militare.

Maduro a invocat informaţii transmise de postul american de televiziune CNN, care citează un înalt responsabil al administraţiei americane, conform cărora Trump şi-a întrebat consilierii de politică externă în august 2017, în cadrul unei reuniuni privind sancţiunile impuse Venezuelei de Washington, despre posibilitatea de invada această ţară.

Consilierii au respins cu fermitate această idee, la fel şi oficiali latino-americani cu care Trump a vorbit de asemenea, conform CNN.

Potrivit lui Maduro, chiar înainte ca Trump să îşi întrebe consilierii, responsabili ai opoziţiei venezuelene s-au deplasat la Casa Albă.

"Este acest lucru o coincidenţă? Nu, nu este o coincidenţă", a spus Maduro, adăugând că aceste informaţii de presă confirmă convingerea că Washingtonul ia în considerare un atac militar asupra Venezuelei pentru a pune mâna pe rezervele sale de petrol.

"O intervenţie a puterii Statelor Unite nu va fi niciodată o soluţie la problemele Venezuelei, niciodată. Însă forţele noastre armate au responsabilitatea de a fi pregătite să apere teritoriul naţional", a insistat el.

La rândul său, Diosdado Cabello, preşedintele Adunării Naţionale Constituante care guvernează Venezuela din august 2017, a anunţat o anchetă pentru ''trădare de patrie'' împotriva unor opozanţi care "au cerut o intervenţie militară".

Trump a stârnit furia Caracasului şi controverse în America Latină evocând o "posibilă opţiune militară" în Venezuela, la 11 august 2017, într-o discuţie cu jurnalişti la clubul său de golf din Bedminster, în New Jersey, unde era în vacanţă. "Nicio acţiune militară nu este prevăzută în viitorul apropiat", a dat apoi asigurări Casa Albă.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN