Coronavirus - România: 186254 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Val de căldură în India: 800 de oameni au murit

Tuesday, 26 May 2015, 14:00 Sursă: Agerpres

În statul Andhra Pradesh (sud), cel mai afectat, au murit 551 de persoane săptămâna trecută, iar temperaturile au urcat luni până la 47 de grade Celsius. Spitalele din acest stat au fost mobilizate pentru a prelua victimele afectate de căldură, iar autoritățile au recomandat oamenilor să nu iasă din casă.

Autoritățile locale au lansat programe de informare la televizor și în mass-media pentru a recomanda oamenilor să nu iasă din case cu capul descoperit și să bea apă, a declarat P. Tulsi Rani, responsabil al unității de gestionare a calamităților.

O mare parte a Indiei este afectată de acest val de căldură, inclusiv capitala New Delhi unde unele porțiuni ale caldarâmului s-au topit. Potrivit The Hindustan Times, temperatura maximă la New Delhi a atins luni cel mai înalt nivel din ultimii doi ani — 45,5 grade Celsius — cu 5 grade mai mult față de media sezonului.

Potrivit The Hindustan Times, condițiile meteo riscă să impulsioneze seceta în statele cele mai afectate de acest val de căldură, chiar înainte de venirea musonului.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN