Coronavirus - România: 29223 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Uraganul Hermine lovește Florida. Riscul de inundații este "potențial mortale"

Friday, 02 September 2016, 15:57 Sursă: REALITATEA.NET

Uraganul, primul care afectează Florida după 11 ani, a ajuns vineri la ora 01:30 (05:30 GMT) în apropiere de Saint Marks, în sudul capitalei Floridei, Tallahassee, cu vânturi de 130 km/h, a precizat Centrul american de supraveghere a uraganelor (NHC).

"Există un risc de inundații potențial mortale în următoarele 12 — 14 ore de-a lungul coastelor Golfului Mexic", potrivit NHC. Uraganul se deplasează spre nord, nord-est cu 20 km/h. Aproximativ 70.000 de persoane au rămas fără curent la Tallahassee, capitala asupra căreia s-a abătut ploi violente. Locuitorii din zona litoralului Golfului Mexic au fost evacuați.

Joi, guvernatorul Floridei, Rick Scott, avertizase asupra unei intensificări a uraganului punând accentul pe o creștere a nivelului apelor care ar putea atinge pe alocuri 3,65 de metri, o amenințare "potențial mortală", potrivit lui.

Sute de școli și de clădiri administrative au fost închise vineri. Starea de urgență a fost decretată în cel puțin 50 de comitate ale statului Florida pentru a permite o mai mare mobilizare a mijloacelor.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Jeff Davis, a precizat joi că sute de membri ai Gărzii naționale din Florida au fost deja mobilizați și că alți 6.000 au fost plasați în stare de alertă.

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN