Coronavirus - România: 28582 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Unde de șoc în întreaga lume după măcelul de la sinagoga din Pittsburgh

Sunday, 28 October 2018, 09:05 Sursă: REALITATEA.NET

Preşedintele SUA Donald Trump a ordonat sâmbătă seara ca drapelele americane să fie coborâte în bernă în urma atacului antisemit comis într-o sinagogă din Pittsburgh (nord-est), Pennsylvania, soldat cu 11 morţi şi şase răniţi, relatează AFP.

Toate drapelele de la Casa Albă, de pe clădirile publice, din taberele militare, de la bazele navale şi de pe navele de război vor fi coborâte în bernă până la 31 octombrie în semn de ''respect solemn'' pentru victimele atacului, potrivit ordinului dat de preşedintele Trump, care a anunţat că se va deplasa la Pittsburgh.

Autorul atacului, Robert Bowers, a fost inculpat pentru 29 de capete de acuzare pentru crime federale, potrivit unui comunicat oficial.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu şi-a exprimat sâmbătă solidaritatea cu SUA şi cu victimele unui atac ''antisemit oribil''.

"Am fost îndurerat şi îngrozit de atacul mortal care a avut loc astăzi la Pittsburgh", a declarat Netanyahu într-o înregistrare video postată pe contul său de Twitter.

Cancelarul german Angela Merkel a denunţat sâmbătă ''ura antisemită orbitoare".

"Noi toţi trebuie să ne ridicăm cu hotărâre împotriva antisemitismului. Pretutindeni'', a afirmat cancelarul, potrivit unei declaraţii postate pe Twitter de purtătorul de cuvânt al guvernului german.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a condamnat cu fermitate sâmbătă actul de antisemitism.

"Gândurile mele pentru victime şi sprijinul meu pentru cei apropiaţi lor", a adăugat Macron în mesaj.

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN