Una albă, una neagră! Ce are de gând Donald Trump să facă pentru minorităţile sexuale?

Tuesday, 31 January 2017, 16:57 Sursă: REALITATEA.NET

Preşedintele american pune astfel capăt zvonurilor că va anula decretul semnat în acest sens în 2014 de predecesorul său democrat Barack Obama.

 Donald Trump este "hotărât să apere drepturile tuturor americanilor, inclusiv ale celor din comunitatea LGBT", iar decretul din 2014 care îi apără pe lucrători de "discriminările anti-LGBT la locul de muncă, în timp ce sunt angajați de subcontractori federali, va rămâne neschimbat, așa cum a cerut președintele Trump", se subliniază într-un comunicat al Casei Albe, citat de Agepres.

Casa Albă menționează că Trump "este mândru să fie primul republican care a menționat comunitatea LGBT în discursul de acceptare a nominalizării sale drept candidat al partidului la președinție, angajându-se atunci să apere această comunitate de violență și opresiune".

În ultimele ore, o serie de media americane, între care Washington Post, au indicat că administrația Trump are în vedere o revizuire a drepturilor minorităților sexuale. După victoria lui Donald Trump în alegerile prezidențiale, la 8 noiembrie anul trecut, în SUA s-au făcut auzite numeroase temeri privind prezența în administrația sa a ultraconservatorilor cunoscuți pentru opoziția lor față de căsătoriile între persoane de același sex.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN