Un satelit de spionaj rusesc ar fi explodat deasupra SUA

Saturday, 13 September 2014, 21:06 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Reprezentantii unei asociatii non-profit din domeniul studierii meteoritilor (American Meteor Society) sustin ca au observat pe cer un obiect luminos care ar fi explodat in prealabil, scrie inquisitr.com. Informatia vine in contextul producerii unei furtuni solare puternice care este asteptata sa loveasca Pamantul sambata.

Nu se stie insa daca ea ar fi avut vreun efect asupra starii tehnice a satelitului. Numele acestuia este Kosmos-2495, mai multi experti confirmand faptul ca el a intrat in atmosfera Terrei, acolo unde s-a dezintegrat.

Ciudat este insa ca rusii neaga evenimentul si sustin ca satelitul lor de recunoastere functioneaza in continuare normal.

Informatia a fost oferita de un oficial al armatei acestei tari, Igor Konasenkov. Din fericire, ramasitele satelitului nu au produs pagube materiale la nivelul solului.

Oficialitatile de la Kremlin acuza partea americana ca incearca sa localizeze satelitul deoarece nu il mai poate monitoriza. O asemenea acuzatie ar fi doar o tactica a SUA de a-l identifica iar, acuza rusii.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri