Coronavirus - România: 19907 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Un pinguin regal, promovat la gradul de general de brigadă, la Grădina Zoologică din Edinburgh

Wednesday, 24 August 2016, 15:23 Sursă: REALITATEA.NET

Aliniaţi şi purtând uniforme de gală cu ocazia acestei ceremonii speciale, soldaţii din Garda Regală Norvegiană au fost ”inspectaţi” cu atenţie de pinguinul Nils Olav III. El este mascota regimentului norvegian şi a fost deja înnobilat în 2008.

Luni, sub un cer înnorat Sir Nils Olav III a defilat într-un ritm lent prin faţa soldaţilor, efectuând Mersul Pinguinului (Penguin Walk), încheiindu-şi inspecţia cu un strigăt de mulţumire. 

Apoi, un îngrijitor de la Grădina Zoologică din Edinburgh i-a ataşat de aripa dreaptă o mică medalie - aferentă noului său rang militar.

Legăturile dintre Grădina Zoologică din Edinburg şi Norvegia datează din anul 1914, când o familie norvegiană a oferit grădinii zoologice scoţiene o pereche de pinguini regali.

În 1972, unul dintre urmaşii acelor pinguini a primit numele Nils Olav, după maiorul şi exploratorul norvegian Nils Egelien şi regele norvegian din acea vreme, Olav. Nils Olav III este al treilea pinguin regal care poartă acest nume. 

Peste 50 de soldaţi norvegieni se află în această perioadă în Scoţia pentru a lua parte la The Royal Edinburgh Militay Tattoo, o paradă militară anuală. Ei promovează imaginea pingului Nils Olav în perioada în care se află în Edinburgh.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN