Coronavirus - România: 119683 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Turci care au legături cu Fethullah Gulen, arestaţi în Bulgaria! Aceștia se îndreptau spre România

Monday, 17 October 2016, 21:14 Sursă: REALITATEA.NET

Suspecţii - trei oficiali din cadrul Poliţiei turce, un profesor universitar, doi profesori de liceu şi un fost jurnalist - au fost capturaţi de poliţia de frontieră bulgară la punctul vamal Kapikule/Kapitan Andreevo, la frontiera Turciei cu Bulgaria, potrivit Mediafax.

Indivizii - suspectaţi de apartenenţă la mişcarea disidentului turc Fethullah Gulen, aflat în Statele Unite şi acuzat de organizarea tentativei de lovitură de stat militară din 15 iulie - se ascundeau într-un camion care urma să ajungă în România. Şoferul vehiculului a fost arestat sub acuzaţia de trafic de persoane.

Cei şapte cetăţeni turci, arestaţi pe 12 octombrie, au fost predaţi autorităţilor turce pe 14 octombrie.

Administraţia Recep Tayyip Erdogan a efectuat o amplă campanie de epurare a cadrelor după complotul din 15 iulie, arestând sau destituind din funcţii zeci de militari, agenţi de poliţie, magistraţi, profesori şi jurnalişti suspectaţi de implicare în tentativa de lovitură de stat sau de susţinerea mişcării clericului Fethullah Gulen. Disidentul turc aflat în Statele Unite a negat orice implicare în complotul militar.
 
 

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN