Coronavirus - România: 19257 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Trupurile pasagerilor zborului MH17 ajung azi în Olanda. Controverse privind numărul victimelor

Wednesday, 23 July 2014, 10:49 Sursă: REALITATEA.NET

Avionul ce transportă trupurile victimelor va decola astăzi din Harkov şi va ateriza la Eindhoven în jurul orei 17:00, ora României, scrie BBC. Premierul olandez Mark Rutte a declarat că rămăşiţele vor fi supuse unor autopsii. Oficialul a cărui ţară a plătit cel mai greu tribut, cu 193 de morţi dintre cei 298, a mai spus că identificarea victimelor ar putea dura şi câteva luni.

Liderii insurgenţilor din Doneţk au predat, în cadru oficial, cele două cutii negre reprezentanţilor companiei Malaysia Airlines. Cutiile vor ajunge în Marea Britanie, unde vor fi examinate de experţi. Premierul britanic David Cameron a făcut un apel către ruşi, cărora le-a cerut să ofere toate informaţiile pe care le deţin.

"Considerăm că experţii noştri în examinarea accidentelor aeriene din Farmborough sunt printre oamenii cei mai bine calificaţi pentru examinarea cutiilor negre şi informaţiilor pe care acestea le conţin. Totuşi, trebuie să adaug faptul că oamenii care au informaţiile cu adevărat valoroase despre ce s-a întâmplat în acest accident sunt ruşii. Ei ar trebui să facă publice informaţiile pe care le deţin", a spus David Cameron.

Frans Timmermans, ministrul de externe al Olandei, a declarat că oficialii europeni s-au pus de acord în privinţa unor măsuri "unanime" împotriva Rusiei, stat considerat vinovat pentru înarmarea rebelilor ce ar fi doborât avionul Boeing 777. Acestea vor fi anunţate mâine şi includ sancţiuni asupra industriei armamentului.

Fragmente de corpuri, "rămase la locul catastrofei"

Experţii olandezi, care se ocupă de repatrierea cadavrelor pasagerilor zborului MH17, au numărat oficial 200 de corpuri neînsufleţite în trenul ajuns la Harkov marţi, în timp ce până în prezent se anunţaseră 282, relatează AFP, citată de Mediafax.

"Suntem absolut siguri că sunt corpurile a 200 de persoane diferite în tren", a explicat Jan Tuinder, şeful delegaţiei olandeze în Ucraina, în timpul unei conferinţe de presă la Harkov.

"Unde sunt celelalte? Acest lucru va face parte din investigaţiile următoare", care vor avea loc în Olanda, a adăugat el.

În plus, el a asigurat că în mod sigur au rămas "fragmente de corpuri la locul catastrofei".

Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN