Coronavirus - România: 235586 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Trupe de comando engleze intimidează străinii din Anglia. Ce poveste cutremurătoare are o româncă

Tuesday, 28 June 2016, 17:03 Sursă: REALITATEA.NET

„Înainte de vineri (ziua anunţării rezultatelor referendumului – n.r.), trăiam într-o societate tolerantă (...). Sunt aici (în Marea Britanie – n.r.) de 13 ani, dar niciodată nu am simţit că trebuie să ascund de unde vin. Însă, începând de vineri, lucrurile s-au schimbat complet”, a declarat Oana Gorcea, o româncă de 32 de ani care locuieşte în Regatul Unit din adolescenţă, notează News.ro.

PROMOTIE MARE LA eMAG!!! CONSULTATI OFERTELE AICI!!!

Femeia, care lucrează pentru o companie multinaţională din Rugby (135 de kilometri nord-vest de Londra), a povestit că strada sa este patrulată „de echipe engleze de comando, care se plimbă şi încearcă să intimideze oamenii care nu sunt albi, care nu sunt englezi”.

Potrivit ei, în cartier se vorbeşte că o familie de imigranţi a găsit fecale de câine în cutia poştală.

Povestea lui Gorcea, la fel ca a multor altora, a apărut în ultimele zile pe reţelele de socializare. Est-europeni, musulmani, chiar şi americani sau germani s-au plans de hărţuire şi de acte de intimidare.

Peste 100 de incidente rasiste s-au înregistrat de când Marea Britanie a votat pentru ieşirea din Uniunea Europeană, iar mulţi dintre vinovaţi au invocat explicit Brexitul, relatează The Independent.

Un clip care ar fi fost filmat în Hackney (nord-estul Londrei) vineri dimineaţă arată un bărbat care se ceartă cu cineva aflat într-o maşină. La un moment dat, bărbatul strigă “Întoarce-te în ţara ta”.

Un album a fost creat pe Facebook, intitulat “Worrying Signs” (Semne Îngrijorătoare), pentru a documenta presupusele incidente în care imigranţii sunt vizaţi de comentarii xenofobe.

Potrivit unui mesaj postat pe Twitter, un italian a fost agresat doar pentru că a întrebat pe cineva cum a votat la referendum. Victima a avut nevoie de copci şi şi-a pierdut un dinte în urma atacului.

În vestul Londrei, sediul Asociaţiei Culturale Poloneze a fost vandalizat  şi acoperită cu graffiti. Poliţia a demarat o anchetă în acest dosar.

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN