Trump, vizită surpriză în Afganistan. Preşedintele american a anunţat reluarea negocierilor cu talibanii

Thursday, 28 November 2019, 23:38 Sursă: Realitatea.net

Preşedintele american Donald Trump a anunţat, joi, în cadrul unei vizite surpriză în Afganistan, că negocierile cu talibanii, întrerupte în septembrie, au fost reluate, relatează AFP.

Adaugă părerea ta

Vizita lui Trump a fost ţinută secretă până la aterizare din motive de securitate. Ea nu va dura mai mult de câteva ore şi a avut loc cu prilejul Zilei Recunoştinţei.

"Talibanii vor un acord şi avem întâlniri cu ei. Le spunem că este necesară o încetare a focului, înainte nu voiau o încetare a focului, dar acum vor", a declarat el, după o întâlnire cu omologul său, preşedintele Ashraf Ghani, în baza americană de la Bagram.

"Cred că lucrurile cu siguranţă vor funcţiona aşa", a spus el.

"Vom rămâne atâta timp cât nu există un acord sau până când vom obţine o victorie totală şi ei vor cu adevărat să ajungem la un acord", a precizat liderul de la Casa Albă.

Preşedintele a plecat în cel mai mare secret din Florida, miercuri seară, şi informaţia privind vizita sa nu a fost făcută publică decât după sosire. Jurnaliştii care au mers cu el în avion au aflat despre destinaţia avionului prezidenţial cu doar două ore înainte de sosire, scrie agerpres.ro.